Košarka

Japanci bili dva dana u pogonu pa opet prekinuli sezonu do 4. travnja

Branimir Korać • utorak, 17.03.2020.
Japanci bili dva dana u pogonu pa opet prekinuli sezonu do 4. travnja
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Japansko košarkaško prvenstvo ponovno je prekinuto. Za vikend su se košarkaši vratili u dvorane i odigrana su dva kola u dva dana, ali vrlo brzo stigla je obavijest o novoj odgodi do 4. travnja...

Vijest kako Japanci nastavljaju s košarkaškim prvenstvom razveselila je mnoge i predstavljala je potvrdu kako se stvari polako normaliziraju, ali već nakon prvog kruga utakmica odigranih u subotu i nedjelju, prvenstvo je ponovno prekinuto i to do 4. travnja.

Svaka momčad za vikend je odigrala po dvije utakmice, a ovom odgodom čini se nemogućim ispoštovati kalendar u potpunosti.

"Nova dva tjedna pauze. Ne znam kako misle to odraditi jer je finale već zakazano za 3. svibanj, a mi imamo za odigrati još 19 utakmica prije doigravanja", istaknuo je za španjolske medije Sebas Saiz koji igra za Shibuyu.

Neke utakmice još nisu niti odigrane jer su suci i igrači imali simptome zaraze, a tijekom vikenda poveći broj igrača bio je u strahu da se požurilo s povratkom na parket. "Situacija je vrlo komplicirana i mnogi američki igrači ne žele igrati jer strahuju što se može dogoditi."

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!