Nogomet

Dalić za RTL: 'Odgoda je jedina moguća odluka, sada nitko ne razmišlja o nogometu'

Branimir Korać • utorak, 17.03.2020.
Dalić za RTL: 'Odgoda je jedina moguća odluka, sada nitko ne razmišlja o nogometu'
Foto: Pixsell

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u ekskluzivnom razgovoru za RTL progovorio je o odgodi Europskog prvenstva za iduću godinu, svom ostanku na klupi, ali i o svom stanju s obzirom da je i on boravio određeno vrijeme u izolaciji...

Donesena je konačna odluka, Europsko prvenstvo ipak će se igrati sljedeće, a ne ove godine. To, naravno, remeti planove svima, pa tako i Zlatku Daliću koji je svjestan kako je nogomet sada u drugom planu.

"Mislim da je odluka jedina moguća. Cijeli svijet, cijela Europa i cijela Hrvatska bore se protiv ove pandemije i nitko ne razmišlja o nogometu, nogomet je u drugom planu. Sada je najvažnije da se to odgodilo i da imamo čistu situaciju. S druge strane ta je odluka poremetila sve nas, ali trenutno nikome nije do nogometa i najvažnije je zdravlje svih ljudi. Iskoristio bih ovu priliku i pohvalio hrvatsko zdravstvo i sve ljude koji brinu o nama. Mislim da rade sjajan posao i kada slušamo sve ove vijesti, možda čak rade i najbolji posao u Europi."

I izbornik Dalić bio je u samoizolaciji nakon ždrijeba Lige nacija, naime utvrđeno je kako predsjednik Nogometnog saveza Srbije nosi u sebi koronavirus te je hrvatska delegacija opreza radi stavljena u samoizolaciju.

"Ja nemam nikakvih problema, ta moja izolacija je istekla i hvala Bogu, nemam nikakvih simptoma. Svima nama je najvažnije zdravlje i moramo svi biti odgovorni i tako se ponašati u ovim trenucima."

Godinu dana kasnije Europsko probleme stavlja u probleme Luku Modrića i starije igrače.

"Za sve nas ova odluka je nešto novo, svi smo se spremali za ovogodišnje Europsko prvenstvo, kupovali su se aranžmani i karte, a sada se sve promijenilo. Moramo se sada ovome prilagoditi i snaći se što je bolje moguće. Nekome će ova odgoda odgovarati, posebno mlađim igračima koji će imati još godinu dana za nametnuti se. Ovim starijima bit će mali problem, njihova forma, stanje, godine, tako da je sada teško razlučiti što je dobro, a što nije. Svi smo očekivali Europsko prvenstvo u lipnju, ali na žalost nema ga i sada sve moramo prolongirati na godinu dana. Što će biti tada, treba tek vidjeti."

Iako bi Hrvatskoj više odgovarao Euro ove godine, ovo je najbolja odluka.

"Svi smo se nekako nadali da će sve ovo stati i brzo proći te da će se Europsko prvenstvo igrati. Međutim situacija je takva da je teško govoriti o nogometu i pitanje je kada će napokon početi nacionalna prvenstva i treninzi, sve je to upitno i zato je ta odluka najkvalitetnija."

Dalić ima ugovor do kraja srpnja ove godine i logično je pitanje hoće li produžiti suradnju.

"Sve je ovo novo, nisam o tome razmišljao. Imamo dovoljno vremena, sjest ćemo i vidjeti što je najbolje za sve nas. Ja sam se spremao i živio za taj Euro u lipnju, o ovome ćemo tek razgovarati. Za mene je ovo najbolji posao koji ću u životu raditi, hrvatska reprezentacija je san svih nas, to je ono što ja najviše volim. Situacija je takva kakva je pa ćemo još vidjeti."

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!