Nogomet

Samostalni letovi za Euro se vjerojatno neće refundirati

Matej Kačan • srijeda, 18.03.2020.
Samostalni letovi za Euro se vjerojatno neće refundirati

Kako za Sky Sports govori poznati novinar specijaliziran za putovanja Simon Calder, navijači koji su letove za odlazak na Euro 2020. bukirali u svom aranžmanu vjerojatno neće dobiti povrat novca...

Oni ljubitelji nogometa koji su imali karte za Euro, ali su svoje letove i smještaj rezervirali u svom aranžmanu vjerojatno neće dobiti povrat novca za svoje letove ako se avioni podignu u zrak prije lipnja. Kazao je to novinar i stručnjak za putovanja Simon Calder.

"Ako ste sve obavili preko specijaliziranog sportskog operatora i kupili pakete koji uključuju let, smještaj i kartu, onda bi sve trebalo ići lako. Oni vam to ne mogu omogućiti i novac vam se vraća. Ipak, većina nas je svoj let i smještaj kupila odvojeno. Ja imam kartu za utakmicu Finske i Belgije u Sankt Petersburgu."

Za takve slučajeve u koje ipak spada većina navijača koji su se odlučili ići na Euro situacija ipak nije tako bajna jer bi do tad letovi trebali biti redovni, a aviokompanije žele trpjeti financijske gubitke samo zbog razdoblje u kojem letova nije bilo.

"Uspio sam otkazati smještaj i dobio sam povrat novca, ali još čekam odgovor i akciju od aviokompanije. Vrlo je vjerojatno da ću na kraju završiti s vikendom bez nogometa u Sankt Petersburgu. Nećete dobiti nikakav povrat novca. Još nije sigurno što će aviokompanije napraviti, ali su pod ogromnim pritiskom i lako bi mogle reći da se primjenjuju tek obični uvjeti", završio je Calder.

UEFA je pak objavila da svi koji su kupili karte za Euro mogu svoje karte zadržati i do 2021., a ako nisu u mogućnosti tad prisustvovati Euru 2021., dobit će punu cijenu karte natrag.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!