Košarka

Vranković: 'Bila bi katastrofa igrati kvalifikacije u Splitu bez gledatelja'

Branimir Korać • četvrtak, 19.03.2020.
Vranković: 'Bila bi katastrofa igrati kvalifikacije u Splitu bez gledatelja'
Foto: Pixsell

Hrvatska bi mogla ostati bez jednog potencijalnog i željenog mjesta na Olimpijskim igrama i to u košarci. Pod velikim upitnikom je odigravanje kvalifikacijskih turnira...

Hrvati i košarka nikako na zelenu granu. Nakon onog užasa u prošlim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i propuštanja istog, Hrvatska je dobila organizaciju kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre i napunila samopouzdanjem onaj sve manji broj košarkaških zaljubljenika.

Međutim dogodila se pandemija koronavirusa i šanse da Hrvatska vidi Tokio su sve manje. Ako se situacija ne smiri, kvalifikacija neće biti i određivat će se putnici po drugim kriterijima, a Hrvatskoj nijedan nije prijatelj.

Ako se i održe, Hrvatska bi lako mogla nastupiti s "kvalifikacijskom postavom" s obzirom da je ovo sve ubilo program u NBA ligi koja i se mogla razvući i duboko u terminu Olimpijskih igara. Jasno Hrvatska na te igrače ne bi mogla računati, a realno, oni su nada za neki rezultat.

O svemu tome kao i kompletnoj situaciji razgovaralo se na videokonferenciji Fibinog Boarda kojoj je prisustvovao i Stojko Vranković.

"Razgovarali smo o europskim natjecanjima, ligama, situacija se mijenja iz dana u dan. Svi iz Fibe Europe rade od kuće", prenio je Vranković za Sportske novosti.

Vranković je razgovarao i s ljudima iz litavskog i kanadskog saveza koji poput Hrvatske trebaju organizirati kvalifikacijske turnire za Tokio, neizvjesnost vlada u svakom pogledu. I Vranković je svjestan kako prijete Olimpijske igre bez NBA igrača, a Hrvatskoj bi se moglo dogoditi da ostane domaćin kvalifikacijskog turnira, a da se on igra iza zatvorenih vrata.

"To bi bilo jako loše i prava katastrofa. Svi su toga svjesni i sumnjam da će se to dogoditi. Ako itko ima imalo razuma, to se neće dogoditi. Puno je pitanja oko svega toga. Što ako se sve raščisti do početka svibnja, kada će se odraditi pripreme, kako će oni u pojedinačnim sportovima ispuniti norme..."

FOTO: Davorin Višnjić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!