Košarka

HKS kaznio KK Zadar s 20 tisuća kuna iz bizarnog razloga

Matej Kačan • subota, 21.03.2020.
HKS kaznio KK Zadar s 20 tisuća kuna iz bizarnog razloga
Foto: Pixsell

U jeku koronavirusa, odgode svih natjecanja i općenito financijske neizvjesnosti, na adresu KK Zadar je stigla kuverta s novim udarcem po džepu. Klub je kažnjen s 20 tisuća kuna, a razlog je u najmanju ruku nesvakidašnji...

KK Zadar sigurno živi teške dane zbog koronavirusa. Klub koji je većinski financiran iz gradskih novaca u gradu koji živi od turizma, a ima i hitnijih stvari za potrošiti novac svakako u jeku koronavirusa ne gleda u optimističnu budućnost, a u tome nije pomogla ni kazna koja je stigla iz HKS-a.

Naime, Savez je KK Zadar kaznio zbog nepoštivanja protokola na dodjeli odličja u Kupu Krešimira Ćosića. Razlog je bizaran jer je kondicijski trener kluba na dodjeli na postolje doveo svog četverogodišnjeg sina.

Tu odluku, ali i mnoge druge spekulacije vezane uz nastavak natjecanja je za Zadarski.hr komentirao direktor kluba Željko Žilavec.

"Jako smo iznenađeni odlukom Saveza. Kaznio nas je s 20 tisuća kuna uz obrazloženje kako nismo poštovali protokol prilikom svečanosti proglašenja pobjednika Kupa. Iz HKS-a drže neprimjerenim što je naš kondicijski trener na postolje doveo svog četverogodišnjeg sina. Ne znam u čemu je tu grijeh za ovakvu kaznu, u svijetu ima nebrojeno primjera da možemo kazati kako takve situacije nisu rijetke", rekao je Žilavec.

Sudbina svih natjecanja u kojima Zadar nastupa je neizvjesna zbog zaraze, a otkazivanjem Premijer lige i ABA lige bi Zadar iz svega mogao izaći s dvostrukom krunom uz ostanak u regionalnom društvu.

"U stalnom smo kontaktu s obje lige, ali konačne odluke nema. Da bi se zaključila HT Premijer liga nedostaje još jedno kolo i prihvatila bi se trenutna situacija. Mi ne razmišljamo o tituli, zdravlje je na prvom mjestu. Utakmica i trofeja će biti. U ABA mislim da bi trebalo zaključiti sezonu i ostaviti postojeće stanje. No mislim da Zadar ne treba kažnjavati da ispadne iz lige, već bi razumno bilo ligu proširiti na 14 klubova pa da u idućoj sezoni ispadaju tri kluba", svoje viđenje nudi direktor Zadra.

Zbog ionako nategnute financijske strukture i štednje u klubu je poslovna slika neizvjesna u svjetlu neigranja utakmica, ali i gradskih novaca, ali direktor misli i o tome. Bryon Allen je s klubom raskinuo ugovor, a Bashir Ahmed je otišao u SAD kao igrač KK Zadra.

"Moramo razgovarati sa svima koji imaju ugovor s klubom i vjerujemo kako će i igrači i struka biti korektni. Ovo je izvanredna situacija u kojoj je gospodarstvo u minusu, poseže se za mjerama i mi ćemo postupiti sukladno tome. Svi bi voljeli da virus nestane preko noći i da se svi vratimo normalnom načinu života. Ugroženost gospodarstva bi mogla utjecati i na naše sponzore te sport u cjelini", završio je Žilavec.

FOTO: Marko Dimic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaHKLKupZadar
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10822.03.2020. u 15:26
    ovo je neki zesci sarkazam sa strane HKS-a ili sta....
    narada108