Košarka

Italija prolazi kroz najteže trenutke, a Virtus krenuo s treninzima

Branimir Korać • subota, 21.03.2020.
Italija prolazi kroz najteže trenutke, a Virtus krenuo s treninzima
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Situacija u Italiji je dramatična u svakom pogledu, bilježe se rekordi po broju umrlih i zaraženih, a neki sportski kolektivi usred svega toga odlučili su nastaviti s treninzima...

Iako je u Italiji stroga preporuka prekida svih sportskih aktivnosti, neki klubovi ipak se polako vraćaju radu, bez obzira na svu dramatičnu situaciju u državi.

Napoli je naišao na žestoku osudu javnosti zbog odluke o kretanju s treninzima, a s treninzima nastavlja i Virtus iz Bologne.

Bologna je u pokrajini Emilia Romagna, pokrajini koja graniči s Lombardijom koja je samo u zadnja 24 sata imala gotovo 600 mrtvih, a niti u Bologni situacija nije sjajna.

Bez obzira na sve u Virtusu su odlučili nastaviti s radom i to pod posebnim uvjetima. U dvorani će istovremeno smjeti biti samo dvojica igrača i to jedan koji će raditi u teretani te još jedan koji će za to vrijeme biti na parketu.

Virtus je prva talijanska momčad koja kreće s radom, a na sličan način već su krenuli i Žalgiris, Olympiakos, ASVEL i Maccabi, ali situacija u njihovim državama ne može se usporediti s Italijom.

FOTO: Igor Soban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!