Nogomet

Drogba poziva na oprez: 'Mi smo ti koji širimo virus'

Matej Kačan • nedjelja, 22.03.2020.
Drogba poziva na oprez: 'Mi smo ti koji širimo virus'
Foto: Kristijan Komarica

Legendarni nogometaš Chelseaja i Obale Bjelokosti Didier Drogba je na društvenim mrežama pozvao svoje sugrađane na oprez prilikom pridržavanja smjernica koje je propisala tamošnja vlada...

U jeku pandemije koronavirusa stižu apeli poznatih osoba koje pozivaju građane na pridržavanje smjernica vladajućih, a tome se pridružio i legendarni nogometaš iz Obale Bjelokosti Didier Drogba. On je na svom Twitteru objavio video u kojem svoje sugrađane poziva na oprez.

"Mojpj braći i sestrama iz Obale Bjelokosti, moramo situaciju shvatiti vrlo ozbiljno jer često znamo biti preneozbiljni lice u lice sa situacijom. Imperativ nam je poštovati mjere vlade. Mi smo oni koji šire virus i odgovorni smo za situaciju."

Drogba je za Obalu Bjelokosti nastupio 105 puta te je zabio čak 65 golova te je igrajući za Chelsea stekao kultni status ponajboljeg afričkog nogometaša u povijesti. Zato je odlučio iskoristiti svoj status i pozvati ljude na mjere opreza.

"Perite ruke redovito, idite vani samo kad je to nužno i držite se na udaljenosti od jednog metra jedni od drugih.", kazao je Drogba u videu tako iskoristivši svoj gotovo pa božanski status u Obali bjelokosti.

U Drogbinoj rodnoj zemlji je 21. ožujka bilo 14 aktivnih slučajeva, a prvi zaraženi je prijavljen 11. ožujka. Drogba je nogomet igrao čak do 2018. kada je kao 40-godišnjak zabio 12 golova za Phoenix Rising u SAD-u.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!