Nogomet

Fatih Terim pozitivan na koronavirus

Matej Kačan • ponedjeljak, 23.03.2020.
Fatih Terim pozitivan na koronavirus
Foto: Davor Sajko

Loše vijesti stižu iz Turske gdje je legendarni nogometni trener, bivši izbornik Turske i trenutni trener Galatasaraya Fatih Terim pozitivan na koronavirus...

Turska je kao država i nogometna liga dugo odolijevala valu otkazivanja i odgoda nogometnih natjecanja u Europi i svijetu, ali je ipak pokleknula kao posljednja. No loše vijesti stižu iz te zemlje jer je legendarni Fatih Terim objavio kako je pozitivan na COVID-19 virus.

Terim je to objavio na svom Twitter profilu te je tako prvo nogometno lice u Turskoj koje je zaraženo. "Prema rezultatima testiranja obavljenog danas, pozitivan sam na koronavirus. U dobrim sam rukama u bolnici, ne brinite se. Javit ću se što je prije moguće", napisao je Terim.

66-godišnji trener je najveća legenda turskog nogometa. Kao igrač je skupio 327 nastupa za svoj Galatasaray i 51 nastup za seniorsku tursku reprezentaciju, no najveću je slavu stekao kao trener. Tursku je reprezentaciju vodio u tri navrata, posljednji put od 2013. do 2017., a bio je i izbornik Turske u tragičnom hrvatskom četvrtfinalu na Euru 2008. godine.

Trenutno je trener Galatasaraya na čijoj klupi sjedi po četvrti put, a posljednji mu je mandat počeo 2017. Od 1993. je trener Galatasaraya ili reprezentacije, a jedinu iznimku je napravio u Italiji gdje je 2000. i 2001. vodio Fiorentinu pa Milan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!