Košarka

Jabbar: 'Anthony Davis me najviše podsjeća na mene'

Matej Kačan • utorak, 24.03.2020.
Jabbar: 'Anthony Davis me najviše podsjeća na mene'

Legendarni NBA centar Kareem Abdul-Jabbar je u ponedjeljak navečer na Twitteru imao sesiju pitanja i odgovora sa svojim pratiteljima, a između ostalog je priznao kako ga po igri na njega samog najviše podsjeća Anthony Davis...

Vrijeme u samoizolaciji i pauzi od NBA lige je na zanimljiv način kratiti odlučio legendarni Kareem Abdul-Jabbar. Jedan od najboljih košarkaša ikad. Šesterostruki NBA prvak, dvostruki MVP finala i šesterostruki NBA MVP je na Twitteru odgovarao na pitanja svojih pratitelja.

Jedan od njih ga je upitao za to koji ga od aktivnih igrača najviše podsjeća na njegovu igru, a izbor je pao na novu zvijezdu u Jabbarovim Lakersima, Anthonyja Davisa. Jabbar je priznao kako nije šutirao tricu kao Davis, ali da su svi ostali elementi Davisove igre slični Jabbarovim.

LA Lakersi su uz Boston Celticse najuspješnija NBA franšiza, a vrlo su poznati po lozi velikih i legendarnih centara. Jabbar je dio te loze uz velikane poput Georgea Mikana, Wilta Chamberlaina i Shaquillea O'Neala, a Davis je doveden kako bi nastavio taj niz.

Ove su sezone Davis i Lakersi bili na najboljem putu da to i nastave. Sam Davis je jedan od istaknutijih kandidata za prvu NBA petorku, a Lakersi su prije obustave sezone bili prvi na Zapadu s omjerom 49-14.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!