Košarka

Zaposlenicima 76ersa se smanjuje plaća i radni tjedan

Matej Kačan • utorak, 24.03.2020.
Zaposlenicima 76ersa se smanjuje plaća i radni tjedan

Grupa koja je vlasnik NBA momčadi Philadelphia 76ersa i NHL ekipe New Jersey Devilsa je objavila kako će njezini stalni zaposlenici primati 20% manju plaću te će raditi samo četiri dana u tjednu...

Loše i nepopularne vijesti i mjere stižu za osoblje i zaposlenike NBA momčadi Philadelphia 76ersa i NHL ekipe New Jersey Devilsa. Naime, grupacija koja je vlasnik te dvije ekipe je svojim zaposlenicima odlučila smanjiti plaće uslijed pandemije koronavirusa.

Mjere obuhvaćaju smanjivanje plaće za 20%, ali i skraćivanje radnog tjedna koji će trajati tek četiri dana. Mjere kreću u svibnju i zahvatit će one stalno zaposlene koji zarađuju 50 tisuća dolara ili više. Očekuje se da će se isto tražiti i od zaposlenika u upravama klubova.

"Dok plovimo i navigiramo kroz okoliš na koji je utjecao COVID-19, moramo misliti na dugoročni utjecaj koji će odgađanja javnih događaja i utakmica imati na našu organizaciju i industriju. Kako bismo osigurali nastavak našeg poslovanja u ovim vremenima neizvjesnosti bez da otpuštamo radnike, tražimo od stalno zaposlenih radnika da prihvate smanjenje plaće za 20% i radni tjedan od četiri dana", stoji u izjavi za zaposlenike.

U nastavku se navodi kako će grupacija nastaviti podržavati one najugroženije ljude te će ući u partnerstva s gradom Philadelphijom, Camdenom i Newarkom kako bi pomogla gladnima te u distribuciji dobara u ovoj situaciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!