Nogomet

Oglasili se i Bad Blue Boysi: 'Sada smijenite sebe!'

Matej Kačan • petak, 27.03.2020.
Oglasili se i Bad Blue Boysi: 'Sada smijenite sebe!'
Foto: Bruno Karadža

Velike promjene i drame potresaju maksimirske urede ovih dana. Uprava je od igrača i stožera zatražila smanjivanje plaća što je odbijeno, a zbog toga je smijenjen kompletni stručni stožer osim Nenada Bjelice. Povodom toga su se oglasili i Bad Blue Boysi...

Nema mira u Zagrebu ovih dana. Nakon pandemije koronavirusa pa i potresa te stvorene krizne situacije u kojoj su navijači pokazali meko srce i ganuli naciju, isti ti navijači su se javili oštrim priopćenjem povodom novonastale drame u Dinamu.

Nakon sukoba oko smanjenja plaća smijenjen je kompletan stručni stožer Nenada Bjelice osim njega samog te je tako trener praktički doveden u situaciju da mora sam otići bez odštete. Zato su oštru notu prema upravi kluba i braći Mamić poslali Bad Blue Boysi, a njihov tekst prenosimo u cijelosti:

"Despotski, apsolutistički princip upravljanja našim klubom ponovno je pokazao svoje pravo lice.

Nije mogao Mamić protiv svoje prirode, a nisu ni klimači i poltroni mogli protiv njega pa je po Kužeovom poučku potjeran trener.

Svima je bilo jasno što je predstavljao povratak Mamića mlađeg na čelo sportske struke Dinama. Taj čovjek, koji je godinama parazitirao skupa sa svojim bratom i nećakom na transferima, osramoćen i provaljen, vraćen je u klub kao spasitelj s misijom da na daljinski izvršava hirove starijeg brata koji valja iste štoseve već petnaest godina. Ozbiljno opsjednut vlastitom imaginarnom veličinom, posebno je alergičan na pojave zbog kojih pada u drugi plan i anonimnost. Nijedna metoda nije dovoljno besramna za rješavanje takvih „anomalija“ jer treba biti hulja najvišeg kalibra za ovo što je klub izveo u zadnjih par dana.

Usred najveće krize još od rata u kojoj se većina ljudi u državi bori za golu egzistenciju, koristeći najniže strasti, klub je vlastite igrače i trenere pribio na stup srama lijepeći im etiketu pohlepnih milijunaša i ostavljajući ih na milost i nemilost masama i medijima žednima krvi i senzacije. I mnogi navijači, ipak ljudi, ponekad naivni i suočeni s velikim životnim problemima i crnim oblacima koji prijete, refleksno su shvatili ovu situaciju kao crno-bijelu.

Već tri dana nahuškana javnost na proste faktore rastavlja igrače i trenere prve momčadi kojima je tzv. „uprava“ zavezala ruke i začepila usta da se obrane i kažu svoju stranu priče u situaciji koja je sve samo ne crno-bijela. Nisu u upravi riskirali pobunu trenera i igrača, niti su radi manje uštede režirali ovaj igrokaz. Niti je slučajno cijela operacija izvedena na brzinu baš u ovo vrijeme.

Potpuno je nadrealna činjenica da je onaj koji stoji iza svega aboliran od strane tijela kluba dok se istovremeno na ovakav način ponižava trenera i igrače u čiji su se karakter još jučer kleli. Kojima su teatralno uručivali specijalne dresove zbog odanosti klubu i potpisivali doživotne ugovore.

Sve to je samo refleksija opće šizofrenije u kojoj se klub nalazi, potpune netransparentnosti i bacanja prašine u oči navijačima i svima koji vole Dinamo.

A igrači imaju sada priliku pokazati kakvi su, imaju li osjećaj za ovaj klub, navijače, za ljude ovog grada i ove zemlje koje su više sile ponovno bacile na koljena.

BAD BLUE BOYS"

Naravno, kuloarima kruže priče da je sukob između Bjelice i "kata" već duže vrijeme u nastajanju, a cjelokupna sportska javnost čeka daljnje korake i vijesti iz Maksimira. U međuvremenu su igrači pokazali gestu solidarnosti te su donirali svotu novca za zagrebačke bolnice u borbi protiv koronavirusa.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!