Tenis

Ćorić: 'Trenutno ne igram dovoljno dobro za Top 5'

Matej Kačan • subota, 28.03.2020.
Ćorić: 'Trenutno ne igram dovoljno dobro za Top 5'

Hrvatski tenisač i 33. igrač na ATP ljestvici Borna Ćorić je iskoristio pauzu kako bi se u razgovoru za Tennis Magazine osvrnuo na svoju karijeru i pristup treninzima...

Nekako mješovit početak sezone je iza hrvatskog tenisača Borne Ćorića nakon dobrih izdanja na ATP Cupu u Australiji je došla serija poraza, a sve se popravilo dobrim nastupom na turniru u Riju. No nakon toga je opet stigla ozljeda, a onda i obustava sezone.

Trenutno je u svjetskom tenisu pauza, a to je Borna iskoristio kratkim razgovorom za Tennis Magazine u kojem se osvrnuo na najveće uspjehe u karijeri, ali i evaluaciju svoje igre i planova za budućnost.

"Davis Cup mi je svakako najveći trenutak, ali posebne su i pobjede nad Federerom u Halleu i Šangaju. Kao dijete sam sanjao o osvajanju Davis Cupa, ali nisam mislio da će se stvarno dogoditi", kazao je Ćorić za Tennis Magazine.

Ćorić je figurirao kao jedna od najvećih nada svjetskog tenisa, ali je s 12. mjesta ATP liste krenuo strelovit pad do 33. pozicije s koje je Borna trebao u novi uzlet dok se nije prekinula sezona. No sličnu sudbinu dijele i mnogi "NextGen" igrači kojima "Velika Trojka" Federer-Đoković-Nadal nikako ne prepušta vrh svjetskog tenisa.

"Ja nisam trener drugih igrača pa ne mogu prosuditi rade li oni sve dobro i kako treba. Za sebe znam da sam profesionalac i da imam pravi pristup. No moj tenis još nije dovoljno dobar za Top 5, ali ću učiniti sve da bude", iskreno će Ćorić.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • dr00729.03.2020. u 22:14
    Nema veze, bez frke si u 50...
    dr007