Košarka

Slovenski košarkaši traže novog izbornika, favorit Itoudis

Matej Kačan • subota, 28.03.2020.
Slovenski košarkaši traže novog izbornika, favorit Itoudis

Slovenska košarkaška reprezentacija ostala je bez svog izbornika nakon što je s tog mjesta odstupio Rado Trifunović, a favorit za mjesto njegovog nasljednika je Dimitris Itoudis...

Predsjednik Košarkaškog saveza Slovenije Matej Erjavec potvrdio je da je upražnjeno mjesto slovenskog košarkaškog izbornika nakon što je s klupe otišao Rado Trifunović. Također, potvrđeno je i da je u pregovorima za taj posao Dimitris Itoudis.

Grk kotira kao jedan od najboljih europskih trenera, a trenutno je trener CSKA iz Moskve. Zanimljivo, Itoudis je kineziologiju završio u Zagrebu te izvrsno poznaje ovo podneblje i hrvatski jezik, a u europske se trenerske vode probio kao pomoćnik i prevoditelj Željka Obradovića u Panathinaikosu.

Dosadašnji izbornik Trifunović je na klupi Slovenaca sjedio od 2017. i odlaska Igora Kokoškova koji je postao glavni trener u NBA ligi. Aktualni europski prvaci Slovenci su nakon Eurobasketa 2017. upali u krizu pa se nisu plasirali na SP 2019. te moraju u dodatne kvalifikacije za Olimpijske igre, a slabo su krenuli i u kvalifikacije za naredni Eurobasket koji se održava 2021.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!