Nogomet

Suarez pomogao donacijom za rodni Urugvaj: 'Ljude trenutno ne zanima nogomet'

Matej Kačan • subota, 28.03.2020.
Suarez pomogao donacijom za rodni Urugvaj: 'Ljude trenutno ne zanima nogomet'

Urugvajski nogometaš na privremenom radu u Barceloni Luis Suarez donirao je poveću svotu novca za pomoć obiteljima u svojoj, koronavirusom pogođenoj, rodnoj zemlji Urugvaju...

Urugvajski nogometaš Luis Suarez pokazao je veliko srce u situaciji kad je većina svijeta pogođena pandemijom koronavirusa. Napadač Barcelone je osigurao hranu i higijenske potrepštine za 500 obitelji u svojoj rodnoj zemlji uz komentar da je to najmanje što je mogao učiniti.

Suarezu i ostalim igračima Barcelone je nedavno plaća smanjena za 70%, ali to Urugvajca nije spriječilo u donaciji kojih će biti i još.

"Ljude sada ne zanima nogomet, samo žele na ulicu bez straha. Ja se nisam želio vratiti u Urugvaj jer je to najbolji način da zaštitim ljude tamo. ostao sam u svom domu u Barceloni i odavde mogu pomoći i učiniti što je potrebno", kazao je Suarez.

Pad plaća u Barceloni je stigao kako bi klub mogao funkcionirati i poslovati u ovom periodu kad se nogomet i ostali sportovi ne igraju pa su i prihodi kluba znatno smanjeni. I dalje se ne zna kad će se La Liga nastaviti, ali je Španjolska uz Italiju koronavirusom najpogođenija europska država.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!