Nogomet

Maglica: 'Jedva čekamo dozvolu vlasti za odigravanje utakmica'

Branimir Korać • nedjelja, 29.03.2020.
Maglica: 'Jedva čekamo dozvolu vlasti za odigravanje utakmica'
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Anton Maglica jedan je od rijetkih hrvatskih nogometaša u Kini, nalazi se u Guizhouu gdje se priprema i očekuje početak sezone...

Iz Kine je krenulo, a očekuje sa da Kina prva i krene s odigravanjem utakmica. pandemija koronavirusa zaustavila je kompletan svjetski sport, no u Kini očekuju da bi se moglo ubrzo nastaviti s utakmicama.

"Svi se nadamo da bi to moglo biti početkom svibnja. Jedva čekamo dozvolu vlasti da se može opet igrati, svi smo jako nestrpljivi", kaže Anton Maglica za 24 sata.

Guizhou je dio priprema odrađivao u Bijeljini gdje su s momčadi bili i Maglica i Nikica Jelavić, a nakon što su Kinezi otišli u Kinu, tjedan dana kasnije priključili su im se i Hrvati.

"Odmah su nam u zračnoj luci izmjerili temperaturu, još dva puta tijekom leta, a kada smo sletjeli, odmah smo u kombiju testirani te prolijeđeni u karantenu. Novih slučajeva u Kini praktički nema i svi novi su u biti oni koji dolaze iz inozemstva, ali oni su svi u karanteni. Kinezi su ozbiljno pristupili ovoj priči i pridržavali su se propisa, ali bili su i svjesni kako im za kršenje izolacije prijeti višegodišnji zatvor."

Maglica apelira na disciplinu i u Hrvatskoj jer samo tako može se suzbiti ova pandemija.

"Vidim da se kod nas mjere baš i ne poštuju i ne znam zbog čega. Zar nije lakše dva tjedna provesti u karanteni pa da ovo zlo prođe nego se ponašati neodgovorno, ljudi umiru. Nije kasno za opametiti se i slušati upute. Dva tjedna karantene nije ništa u usporedbi s izgubljenim životom."

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!