Košarka

Stižu reakcije na odluku HKS-a, Jazine Arbanasi traže Vrankovićevu ostavku

Matej Kačan • četvrtak, 02.04.2020.
Stižu reakcije na odluku HKS-a, Jazine Arbanasi traže Vrankovićevu ostavku
Foto: Pixsell

Odlukom HKS-a o prekidu svih košarkaških natjecanja u zemlji uz to da sljedeće sezone lige ostaju iste je naljutila mnoge, a najviše klubove koji su ove sezone pucali na promociju u viši rang...

Hrvatski košarkaški savez je u srijedu donio odluku o prekidanju svih košarkaških liga i natjecanja u Hrvatskoj bez proglašenja prvaka. No onaj najsporniji dio odluke je da se lige neće proširivati prvoplasiranima iz nižeg ranga, već ni u jednom razredu neće biti ispadanja ni promocije.

Takvom odlukom su vrlo nezadovoljni klubovi koji su u trenutku obustave natjecanja bili pri prvu Prve lige i Drugih liga, a koji su zasigurno uložili prijeko potrebna sredstva kako bi izborili promociju u viši rang natjecanja. Zato iz mnogih klubova stižu ljutite reakcije, a najdalje su otišli Jazine Arbanasi.

Prvoplasirani klub Prve lige je u srijedu u priopćenju napisao kako je upravo ta momčad najviše oštećena odlukom te da se dovodi u potanje opstanak većine klubova, a navodi se i kako na jesen neće imati tko igrati lige. Korak dalje je zadarski klub otišao u četvrtak kad je javno i izravno zatražio ostavku Josipa Vrankovića.

S Jazinama se za vrh Prve lige bori KK Bosco čiji je šef Goran Perić također bio vrlo nezadovoljan, a kako prenosi Basketball.hr je dao vrlo oštru izjavu:

"U ovom trenutku kada je zdravlje na prvom mjestu teško je razmišljati o sportu. Ipak neugodno smo iznenađeni odlukom Saveza gdje smo ostali bez mogućnosti da se plasiramo u HT Premijer ligu. Ono što me najviše boli je činjenica da nas nitko iz Saveza nije kontaktirao po tom pitanju, a priče koje smo slušali posljednjih dana su bile potpuno drugačije. Sezona u kojoj smo uložili prilična sredstva ja bačena u vjetar i jednostavno u ovom trenutku smo u nekoj vrsti sportskog šoka."

Nezadovoljni su i drugoligaši, a to su javnim priopćenjima odlučili iskazati grafičar iz Ludbrega koji je prvoplasirani u Drugoj ligi Sjever te KK Diadora koja je na Jugu bila u borbi sa Sukošanom. Oni su svoje kritike odaslali preko društvenih mreža:

Nije prošlo ni 24 sata, a postaje sve jasnije kako će većina ovakvom odlukom Saveza biti nezadovoljna. Opstanak mnogih klubova je u pitanju, a bez prilike za promocijom u viši rang jedna je sezona otišla u nepovrat s prijeko potrebnim novcem. Najcrnje prognoze postavljaju pitanje tko će i kako uopće na jesen započeti novu košarkašku sezonu u Hrvatskoj.

FOTO: Davorin Visnjic/PIXSELL

#ostanitedoma

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!