Nogomet

Milović: 'Čudi me Dinamo, ne možeš igračima na pola godine uzeti više od pola plaće'

Branimir Korać • četvrtak, 02.04.2020.
Milović: 'Čudi me Dinamo, ne možeš igračima na pola godine uzeti više od pola plaće'
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Bivši igrač Hajduka Goran Milović danas je član Oostendea, a pitanje je hoće li tamo ostati i sljedeće sezone...

Belgijsko prvenstvo je završeno, Club Brugge bit će proglašen novim prvakom, a situacija u Belgiji nije posebno bolja nego u ostalim državama, I tamo se režu plaće, ali ne toliko drastično i dugoročno, priznaje Goran Milović.

"Razgovaramo mjesec po mjesec, no klubovi imaju mogućnost staviti igrače u stanje tehničke nezaposlenosti. To se aktivira kada netko ne prihvati ponuđeno smanjenje ugovora, klub ga tada može staviti na minimalac koji iznosi 2300 eura, a neki su klubovi to već i napravili", kaže Milović za Sportske novosti.

Milovićev status za sljedeću sezonu još nije jasan i nije poznato hoće li ostati u klubu.

"Do 1. travnja klub je mogao iskoristiti opciju za produženje suradnje, a time bi se i povećao ugovor za 20 posto. Opiju nisu iskoristili i mogu razgovarati sa zainteresiranim klubovima tijekom ljeta jer sam praktički slobodan. Oostendeu je također ostala mogućnost ponuditi mi produženje, ali pred klubom je puno posla jer čak 16 igrača može napustiti klub. Njih čak sedam je na posudbi, praktilki cijeli kadar prve momčadi."

Milovića je iznenadila situacija u Dinamu i način na koji su Modri odradili ovo recesijsko stanje.

"Posebna priča jer ne možete igračima na tako drugo tako drastično skinuti ugovore kada su vam donijeli milijune ulaskom u Ligu prvaka. Smanjuje se i u Belgiji, ali se ide od mjeseca do mjesec i ne uzima se više od pola plaće na šest mjeseci. Čudi me to jer je Dinamo puno zaradio."

Što se tiče života u Belgiji, u Oostendeu nije toliko kritično.

"Rade samo ljekarne i prehrambene trgovine, a lijepo vrijeme izvuklo je ljude van. Ovdje nije tako kritično, više su pogođeni oni u sjevernom dijelu uz granicu s Njemačkom."

#ostanitedoma

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!