Ostali sportovi

New England Patriotsi donirali zaštitne maske za New York

Matej Kačan • subota, 04.04.2020.
New England Patriotsi donirali zaštitne maske za New York

NFL momčad New England Patriotsa koju s klupe vodi trener hrvatskih korijena Bill Belichick donirala je 300 tisuća zaštitnih maski za New York koji je najpogođeniji koronavirusom...

New England Patriotsi svakako su najuspješnija NFL momčad u ovom tisućljeću, a u jeku pandemije koronavirusa su pokazali veliko srce iako su mnogim ljubiteljima ovog sporta možda i najomraženija franšiza u Americi.

Patriotsi su donirali 300 tisuća zaštitnih maski za grad New York koji je najpogođeniji koronavirusom. Patriotsi su svoj momčadski zrakoplov poslali u Kinu gdje su ukrcane maske i ostala medicinska i zaštitna oprema koja će stići u SAD, a zasad je 300 tisuća maski prevezeno u kamionu NFL momčadi koji je išao njujorškim ulicama.

Patriotsi su tako pokazali da postoje stvari veće od američkog nogometa jer baš u New Yorku igraju divizijski rivali Jetsi, ali i Giantsi koji su Patriotse svladali u dva Super Bowla u posljednjih 20 godina.

Donirano je još 900 tisuća maski za druge savezne države, a još pola milijuna će dobiti New York pa se donacija Patriotsa i njihovog vlasnika Roberta Krafta penje na gotovo dva milijuna maski. Situacija s koronavirusom se u SAD-u rapidno pogoršava, a New York je najpogođeniji grad u kojem je do sad umrlo gotovo tri tisuće ljudi.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!