Košarka

Ivanov: 'Klubovi nemaju drugog izbora nego raskid, a na nama svima je da im izađemo u susret'

Branimir Korać • subota, 04.04.2020.
Ivanov: 'Klubovi nemaju drugog izbora nego raskid, a na nama svima je da im izađemo u susret'
Foto: Pixsell

Kapetan Zadra Ive Ivanov svjestan je težine situacije u kojima su se našli i klubovi, kompleksnosti oko prekida natjecanja te se nada kako će pandemija što prije proći nakon čega će se moći razmišljati o sportu...

Malo kome je trenutno u prvom planu sport, svi razmišljaju samo o zdravlju, a ono je najvažnije, slaže se i Ive Ivanov, kapetan Zadra.

"Zdravlje je na prvom mjestu i moramo ostati pribrani i strpljivi. Radimo koliko možemo, malo trčanja, vožnje bicikla, što se može u dnevnom boravku. Kako meni tako je i drugima", ističe Ivanov za Sportske novosti.

Ivanov nije ostao iznenađen odlukom Hrvatskog košarkaškog saveza koji je prekinuo natjecanja pod svojom ingerencijom.

"Posve očekivana odluka s obzirom da uvjeti za nastavak sezone ne postoje. Svi bi mi voljeli da se sve to moglo malo pomaknuti, ali na putu nam stoji velika pošast. U ovoj odluci smeta mi što su njome pogođeni mali klubovi koji su uložili sredstva da bi otišli u rang više i to ne samo oni koji se bore za HT Premijer ligu. Žao mi ih je, ali odluka je na snazi i ne možemo je promijeniti."

Ivanov nema posebnih prigovora oko odluke Hrvatskog košarkaškog saveza da se nikome ne dodijeli naslov prvaka Hrvatska.

"Obrazloženje je da nam je nedostajala ta jedna utakmica (Zabok) s kojom bi bilo odigrano dvije trećine prvenstva i to stoji. Iskreno, ne bi bilo nimalo nezasluženo da su nam dodijelili titulu", dodaje Ivanov.

Kapetan Zadra ne vjeruje da će biti nastavljeno natjecanje u ABA ligi što znači da neće morati u Beograd na dvoboj protiv Crvene zvezde.

"Kako vrijeme odmiče, sve je manje izgleda za odigravanje ove utakmice, u biti niti nema ih. Računam da se čeka odluka Eurolige nakon čega će i vodstvo ABA lige donijeti odluku."

Zadar je uručio svim igračima raskide ugovora, a Ivanov smatra kako je to sudbina svih klubova i jedino što trenutno mogu.

"Klubovi nemaju drugog izbora, a na nama svima je da izađemo klubovima u susret, to je po meni sasvim razumljivo. Klub na to nije mogao utjecati, riječ je o višoj sili tako da svi zajedničkim snagama moramo riješiti ovu situaciju. Snaći ćemo se svi nekako, samo da ovo prestane."

#ostanitedoma

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!