Nogomet

Rijeka potvrdila: Juričić ostaje u klubu kao Miškovićev savjetnik i član Nadzornog odbora

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 08.04.2020.
Rijeka potvrdila: Juričić ostaje u klubu kao Miškovićev savjetnik i član Nadzornog odbora
Foto: Pixsell

Nakon što su se u nekim medijima pojavile priče o razmimoilaženju u financijskom pogledu između Rijeke i sportskog direktora Srećka Juričića, klub se oglasio i demantirao takvo što.

Povodom nekorektnih i netočnih napisa u medijima vezano uz status Srećka Juričića, Hrvatski nogometni klub Rijeka ovim putem demantira napise da je došlo do prekida suradnje između HNK Rijeka i Srećka Juričića, kao i insinuacije da je do istog došlo zbog financijskih razloga i nemogućnosti dogovora u jeku smanjenja troškova zbog pandemije koronavirusa.

Srećko Juričić je klupska legenda i ujedno igrač s najviše nastupa u dresu Rijeke, te je najtrofejniji sportski direktor HNK Rijeka. S obzirom na njegov status u riječkoj nogometnoj povijesti, nije zaslužio da se o njegovom statusu i budućnosti piše na temelju insinuacija, i priča koja nemaju utemeljenje u istini.

U vrijeme štednje i rezanja troškova, Juričić je bio među prvima koji je prihvatio nužne promjene i smanjenje ugovora, te i dalje aktivno sudjeluje u svim razgovorima i pregovorima kluba u rješavanju trenutne situacije i problema nastalih pandemijom koronavirusa.

Srećko Juričić aktualni je sportski direktor Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka i tu će funkciju obnašati do kraja lipnja 2020. godine, te je ujedno član Nadzornog odbora. Nakon isteka ugovora Juričić će ostati u klubu u ulozi člana Nadzornog odbora. Ujedno, preuzet će ulogu savjetnika predsjednika Damira Miškovića za sportsku politiku kluba, te će i na novoj će funkciji biti važan subjekt u funkcioniranju kluba na svim razinama.

Odluka o promjeni funkcije donijeta je u dogovoru kluba i Srećka Juričića prije više od godinu dana.

"Nakon isteka aktualnog ugovora ostajem i dalje u klubu, samo na drugoj funkciji. Moj odlazak na novu funkciju je već ranije dogovoren. U HNK Rijeka sve radimo planski i odluka nije donijeta ishitreno. Vjerujem da ću i u budućnosti svojim iskustvom i znanjem pridonijeti uspjesima kluba", rekao je Srećko Juričić, igračka legenda Rijeke i sportski direktor pod čijom je palicom Rijeka ostvarila neke od najvećih uspjeha u klupskoj povijesti.

HNK Rijeka poziva da u ovim teškim trenucima za sve, uključujući i sportske klubove, budemo zajedno na svim razinama, te apeliramo prema medijima da se ne stvaraju nepotrebne tenzije objavljivanjem neprovjerenih i kuloarskih priča.

Vrata HNK Rijeka otvorena su svima koji žele biti konstruktivni i koji žele pomoći, bilo savjetom ili konstruktivnom kritikom, jer jedino zajedno možemo napredovati. Zajedno smo Rijeka, stoji u priopćenju.

#ostaniotedoma

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!