Ostali sportovi

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju: 'Nitko ne može biti siguran da će virus biti pod kontrolom do srpnja 2021.'

Mihaela Bradovski • petak, 10.04.2020.
Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju: 'Nitko ne može biti siguran da će virus biti pod kontrolom do srpnja 2021.'

Iako se dugo odgađala odluka o odgodi Olimpijskih igara ove godine, organizatori OI u Tokiju priznaju da ne mogu biti sigurni da će sve biti u redu i godinu dana kasnije...

Olimpijske igre u Tokiju prebačene su za sljedeću godinu, međutim nakon što je u Japanu proglašeno izvanredno stanje i virus se počeo širiti u populaciji, postavlja se pitanje što će biti s Igrama sljedeće godine.

"Mislim da nitko ne može sa stopostotnom sigurnošću reći da će biti moguće staviti virus pod kontrolu do sljedećeg srpnja. Nismo u poziciji da možemo pružiti taj odgovor", otvoreno je poručio Toshiro Muro, predsjednik Organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Tokiju.

Dugo su Japanci vjerovali kako će uspjeti igre održati još ove godine, međutim nakon pritisaka sa svih strana odlučeno je kako će se ipak prolongirati za godinu dana.

"Odgodili smo Igre za sljedeću godinu i sve što možemo u ovom trenutku je nastaviti s pripremama za sljedeću godinu. Iskreno se nadamo da će čovječanstvo dotad dobiti bitku s ovom krizom."

Alternativnih planova za sljedeću godinu nema.

"Moramo usmjeriti svu svoju snagu u borbu protiv koronavirusa, radije nego da razmišljamo o nekim alternativnim planovima. Cijeli svijet mora staviti u službu ove borbe svu tehnologiju i pamet kako bi nastavio naporno raditi u razvoju lijekova i cjepiva."

Pretpostavka je da će odgoda Olimpijskih igara donijeti dodatne troškove u visini između dvije i šest milijardi dolara, a koliko točno još je nepoznato. Dio bi moglo pokriti osiguranje iako organizatori još ne mogu potvrditi kako će polica osiguranja to pokriti.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!