Vodeni sportovi

Franičević: 'Pretpostavljam da će se ići prema kompletnom otkazivanju sezone'

Branimir Korać • nedjelja, 12.04.2020.
Franičević: 'Pretpostavljam da će se ići prema kompletnom otkazivanju sezone'
Foto: Pixsell

Stoje i plivačka natjecanja, niti u bazenima se ništa ne događa. Izbornik hrvatske plivačke reprezentacije Lovrenco Franičević svjestan je koliko ga rada očekuje...

Odluka o odgodi Olimpijskih igara za sljedeću godinu je dobra, smatra izbornik Lovrenco Franičević bez obzira kolike to probleme stvara svim plivačima.

"Svakako je dobra odluka, zdravlje sportaša je uvijek na prvom mjestu te je odgoda Olimpijskih igara bilo jedino realno i moguće rješenje. Problem u plivanju je opsežniji jer suhi treninzi ne mogu nadomjestiti u potpunosti treniranje u bazenu", kaže Franičević za Hrvatski radio.

Bazeni su zatvoreni i svi plivači su na velikom gubitku.

"U nekoj raspravi u plivačkim krugovima, procjena je da već u prvom tjednu pauze plivači ulaze u takav zaostatak da trebaju dva tjedna da to nadoknade. Sada već ulazimo u peti-šesti tjedan i trebat će gotovo dva-tri mjeseca da se plivači vrate samo na početku razinu, a onda da pokušamo napraviti neki napredak i iskorak."

Franko Grgići Marin Mogić imaju ispunjene A norme i oni su sigurni za nastup u Tokiju.

"Već ranije su ostvarili norme i pripremat će se jednako kao i svi ostali. Njima će norme biti potvrđene, sve je pomaknuto za godinu dana, ali svima plivačima koji maju norme, bit će im potvrđene za sljedeću godinu. Mi imamo desetak plivača s B normom, neki poput Brune Blaškovića su izuzetno blizu A normi."

hrvatski plivači koji studiraju u SAD-u vratili su se kućama.

"Većina se vratila nakon zatvaranja fakulteta. Većina je ovdje i treniraju poput ostalih, svi smo limitirani komunikacija je tu i pokušavamo smanjiti štetu. Svi ti suhi treninzi mogu pomoći, ali ne i zamijeniti bazen."

Ove sezone na rasporedu bi trebalo biti Europsko prvenstvo, ali teško je za očekivati da će se i održati.

"Novi termin Europskoga prvenstva je sredinom kolovoza, ali to je vrlo neizvjesno i ovisit će o terminima povratka života u normalu. Ukoliko se to ne dogodi do početka lipnja, teško je očekivati da će plivači biti u mogućnosti vratiti se ozbiljnim rezultatima."

"Pretpostavljam da će se ići prema kompletnom otkazivanju sezone."

#ostanitedoma

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!