Nogomet

Haaland: 'Prelazak u Salzburg je bio pravi potez za mene'

Matej Kačan • nedjelja, 12.04.2020.
Haaland: 'Prelazak u Salzburg je bio pravi potez za mene'

Norveško čudo od djeteta Erling Haaland je otkrio kako mu je u razvoju karijere najviše pomoglo vrijeme provedeno u austrijskom Red Bull Salzburgu u koji je 2018. stigao iz Moldea...

Sjajni mladi norveški napadač Erling Haaland je u siječnju po dolasku u Borussiju Dortmund odmah zaludio svijet sjajnom formom. On je u prvih 11 nastupa zabio 12 golova, a u nedavnom je razgovoru kao ključnu etapu razvoja istaknuo svoje vrijeme u austrijskom RB Salzburgu.

"Odlazak u Salzburg, bio je to savršen potez za mene. U prvoj polovici godine sam samo trenirao i nisam igrao mnogo, ali je onda došlo ljeto i nisam se više osvrtao. Došao je novi trener koji mi je mnogo pomogao - Jesse Marsch je bio fantastičan za mene", kazao je Haaland o svom iskustvu u Salzburgu.

Nakon sjajnih igara u Salzburgu je Haaland zapeo za oko mnogim najjačim svjetskim klubovima, ali se odlučio za Borussiju Dortmund kao najbolji korak za daljnji razvitak. Čak su mu čelnici Dortmunda prilikom pregovora pokazivali snimke sjajnih navijača na Signal Iduna Parku.

"Naravno da sam vidio sam to i prije, ali da, pokazali su mi snimke. Svi navijači su ovdje nevjerojatni. Dobro sam se osjećao oko Dortmunda od prvog trenutka i zato sam ovdje. Svidio mi se cijeli klub, povijest, ljudi u klubu i način na koji ga vode. Odlučili smo daje Dortmund najbolja opcija i to tako je", progovorilo je norveško čudo od djeteta o svom novom klubu.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!