Nogomet

Mitrović: 'Jović je u krizi, ali mu trebaju minute'

Matej Kačan • ponedjeljak, 13.04.2020.
Mitrović: 'Jović je u krizi, ali mu trebaju minute'

Srpski napadač Aleksandar Mitrović je u novom intervjuu stao u obranu svog srpskog kolege Luke Jovića te je kazao da mu za uspjeh i golove trebaju samo minute i prava prilika...

Ovog ljeta je Real Madrid u Luki Joviću pokušao naći novu "devetku" i rješenje u špici za dugi niz godina. No mladić koji je pristigao iz Eintrachta nije pokazao mnogo te je brzo izgubio status u ekipi, a upao je i u nemilost navijača. Njega je pokušao obraniti njegov sunarodnjak i kolega napadač Aleksandar Mitrović.

"Luka je u nekakvoj krizi. Kad ste napadač, ja mislim da je najvažnija stvar da ste na terenu. Mislim da ne provodi dovoljno vremena na terenu i da ne dobiva dovoljno šansi. Takva je situacija i meni bila u Newcastleu. Dobijete tek šansu na pet, 10, 15, 20 minuta i za to vrijeme doslovno samo isprobavate što možete, a što ne možete raditi i pokušavate svima dokazati da vrijedite, pogotovo kad igrate za tako velik klub. Želite napraviti sve i izgorite u toj želji", u obranu kolege je stao Mitrović.

Mitrović je uvjeren da njegov sunarodnjak mora strpljivo raditi i trenirati pa će i uspjeh doći s pravom prilikom i minutama.

"Mislim da mu samo treba više vremena na terenu. Uvjeren sam da bi mu golovi stigli s dvije-tri utakmice od po 90 minuta, ali je situacija takva da jednostavno mora nastaviti raditi, trenirati i sve drugo će doći. Golovi su kao kečap. Kad treseš, neće izaći. No kad izađe, ide više nego očekivano. Već sam mu nekoliko puta rekao da ima sve što je potrebno kako bi bio veliki napadač. Igranje u Realu donosi mnogo pritiska, odgovornosti i svih tih stvari. No, kažem, još je mlad i ima mnogo godina nogometa ispred sebe"

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!