Nogomet

Pogba: 'Mnogo sam naučio samo gledajući Pirla i Scholesa'

Matej Kačan • utorak, 14.04.2020.
Pogba: 'Mnogo sam naučio samo gledajući Pirla i Scholesa'
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Paul Pogba se već duže vremena oporavlja od ozljede, a na to se naslonila i pauza zbog koronavirusa pa vrijeme između ostalog krati i davanjem izjava...

Gostujući u "UTD podcastu", veznjak Manchester Uniteda Paul Pogba je otkrio kako je u karijeri najviše naučio trenirajući s veličinama u veznom redu, a istaknuo je Paula Scholesa u Unitedu te Andreu Pirla u Juventusu.

"Mnogo naučiš gledajući ih. Stvarno sam puno naučio, bilo je stvarno nevjerojatno gledati ih kako treniraju, to me guralo naprijed. OK, moram naporno trenirati i još mnogo toga učiniti. Pirlo i Scholes su veznjaci koji kontroliraju igru, na koje se treba ugledati i od njih sam naučio mnogo."

Igrač Uniteda je fizički i trkački jedan od najdominantnijih veznjaka na svijetu, a diči se dolascima u drugi plan i završnicom pa zabija mnogo pogodaka. Za to je zaslužna pozadina na napadačkim pozicijama.

"Počeo sam kao špic pa sam pomaknut na desetku, a sad sam na šestici. Bogu hvala da me nisu pomaknuli unatrag na stopera. Bilo je to zato što sam previše volio imati loptu. Igrao sam špica, ali sam se previše povlačio pa mi je jedan trener rekao da zaigram desetku i više diram loptu. Opet sam imao previše dodira i previše sam volio loptu pa su me stavili na šesticu", otkrio je Pogba na podcastu posvećenom Unitedu.

#ostanitedoma

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!