Rukomet

Sagosen: 'Teško je govoriti o toj utakmici protiv Hrvatske, bio je to težak udarac'

Mihaela Bradovski • srijeda, 15.04.2020.
Sagosen: 'Teško je govoriti o toj utakmici protiv Hrvatske, bio je to težak udarac'
Foto: Pixsell

Jedan od najboljih igrača današnjice Sander Sagosen iako je još igrački vrlo mladi i pred njim je cijela karijera, već je odradio nekoliko velikih dvoboja protiv Hrvatske.

PSG je proglašen prvakom Francuske i Sander Sagosen s titulom prvaka seli se u Kiel gdje će se također boriti za nove trofeje. Trenutno radi individualno, kao i ostatak rukometnog svijeta.

"Imam u podrumu vlastitu teretanu, a vani imam dovoljno prostora za bacanje lopte i igranje 'nogotenisa' stoga sam u redu. Važnija je psiha u svemu tome. Volim kuhati, provodim vrijeme s obitelji, to je nešto što nisam mogao ranije u ovo vrijeme", tvrdi Sagosen.

Sagosen je danas jedan od najboljih rukometaša svijeta, a za norvešku reprezentaciju nastupao je još kao 18-godišnjak. 2016. godine već je igrao veliku ulogu u norveškom putu dio polufinala Europskog prvenstva.

"Grupna utakmica protiv Hrvatske nakon što smo izgubili od Islanda, imala je poseban značaj. Ući u natjecanje s tako velikim očekivanjima, a onda se tako rano nađeš u susretu na sve ili ništa. Igrali smo protiv Hrvatske i ta je pobjeda značila prekretnicu."

S Hrvatskom se susreo i u borbi za broncu, tamo je Hrvatska bila bolja, ali Sagosen nije posebno žalio.

Ove godine ponovno mu je Hrvatska stajala na putu, ovaj put u polufinalu Europskog prvenstva. Hrvatska je epski slavila nakon produžetaka 29:28 golom Željka Muse.

"To je sve bilo u dva centimetra, promašenom sedmercu ili obrani. Vrlo mali detalji su odlučivali. Teško je govoriti o toj utakmici, bio je to težak udarac. Ako želiš jednog dana biti na vrhu, takve sitnice moramo odvesti na našu stranu."

#ostanitedoma

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!