Rukomet

Horvat: 'Neće svijet propasti ako i ne bude rukometa više ove sezone'

Branimir Korać • srijeda, 15.04.2020.
Horvat: 'Neće svijet propasti ako i ne bude rukometa više ove sezone'
Foto: Pixsell

Zlatko Horvat sumnja kako će se ove sezone nastaviti s odigravanjem prvenstvenih dvoboja, u hrvatskom prvenstvu ostalo je još dosta toga za odigrati i Horvat smatra kako je realnije očekivati raniji kraj...

I Zlatko Horvat je u fazi iščekivanja, još uvijek nema konačne odluke hoće li biti nastavka sezone ili ne. Nekako je bliži tome da se ove sezone više neće igrati.

"Moramo biti strpljivi i kako bude, bit će. Neće svijet propasti ako i ne bude rukometa više ove sezone. Nisam ni slutio da bi moglo ovako ispasti i da se nigdje neće igrati. Bilo je naznaka, ali dok nije došlo do nas, nismo shvaćali ozbiljno. Slično kao potres, svi smo znali na kakvom smo području, ali nas je iznenadilo. Iskreno ne vjerujem da će se igrati ove sezone, ne nazire se kraj ovome. Kada sve i završi, pitanje je kako će se funkcionirati. Mi bi trebali odraditi i Ligu za prvaka i Kup što nije baš realno", kaže Horvat za Sportske novosti.

Igrači rade prema planu koji su dobili, a Horvat je svjestan kako će i PPD Zagreb morati ići u rezove plaće.

"Svi imamo programe kojih se držimo koliko god je to moguće. Fizički ne bi imali problema i da sutra krenemo, o drugim stvarima se trenutno niti ne razmišlja. Ništa nelogično ako bude rezova, svima je tako, nije jednostavno kada nemaš ništa. Bilo je vremena kada nije bilo plaće uopće pa smo opstali. Nama starijim igračima je to manji problem, nego mlađima, ali tako je kako je i moramo ostati realni i normalni."

Ove godine nema Olimpijskih igara, a Horvat će biti već u veteranskim godinama kada dođe Tokio na red.

"Godine mi nisu nikakav problem, još ne razmišljam o prestanku. Radim, ne predajem se, triput sam bio na olimpijskim igrama, u Londonu sam uzeo i medalju, nemam za čim žaliti ako i ne odem u Tokio. Vidjet ćemo, nema drame, kako god bude."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

#ostanitedoma

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!