Ostali sportovi

Odbojkašima Mladosti deveti naslov prvaka!

Sportnet • subota, 22.04.2000.

Unatoč sasvim odlasku većine igrača iz prve postave i kreiranju nove momčadi, odbojkaši Mladosti su još jednu prvenstvenu sezonu završili premoćni na vrhu! Odbojkaši Mladosti danas su osvojili još jedan, deveti naslov prvaka Hrvatske. U 22. kolu (posljednjem) u Domu odbojke na Savi pobijedili su Varaždin sa 3:0 (25:13, 25:18, 25:18).

Za razliku od prošle sezone, kada su u Prvoj ligi odbojkaša izgubili samo dva seta mladostaši se s te strane bili malo slabiji, eto izgubili su "čak" pet setova! U posljedjem susretu protiv Varaždinaca (3:0) Mladost je samo potvrdila veliku kvalitetu svojih mladića. Gosti su tek početkom drugog seta uspijevali pomalo "prijetiti", ali svi putevi su vodili u samo jednom smjeru - mladostaškom.

"Pokazalo se da nam je to trebalo. Da se potvrdimo. Ovo je nova ekipa, novi odnos snaga. Sve su to dečki iz bivšeg Akademičara i pričuvnog sastava Mladosti. No, znali smo našu kvalitetu. U Hrvatskoj smo spremni za maksimalne rezultate. U Kupu će biti teže, tamo nas čeka Rijeka željna slavlja nad nama, zato su i htjeli organizirati Kup u Rijeci. No, vidjet ćemo prvo trebalu dobiti Kaštelane", rekao je trener Mladost Marko Jazvić

Dakle, ovosezonska priča još nije završila za ovu mladostaše. U četvrtak i petak očekuje ih završnica Kupa u Rijeci. U polufinalu igraju sa Mladosti iz Kaštela, a Zagrepčani su i više nego motivirani da po deveti put osvoje dvostruku krunu!

Inače, mladostašima je pehar i zlatne medalje uručio Zdeslav Barač, potpredsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza. Susret su promatrali i mladostaši internacionalci Dejan Laninović i Boris Osmorković. A jedina mana tog posljednjeg kola bila je brojnost publike - u sjajnim smashevima Jevtuhoviča, Ćoškovića, Boriskijeviča, Hirša i Patafte uživalo je tek 30 gledatelja!

Zagreb - Dom odbojke. Gledatelja 30. Suci: Radić (Osijek) i Zamaklar (Belišće).

MLADOST:Ramadža 0 poena, Jevtuhovič 14, Kvesić 3, Sikirić 2, Zimakijević 6, Vulin 0, Staradanov 2, Polgar, Boriskijevič 7, Kovačević (libero), Ćošković 14, Periškić 4.
VARAŽDIN: Juren, Detelj 3, Hirš 7, Prstec, Gotal 1, Anđelković 4, Patafta 8, Bregović 4, Petrač 0, Ivetić, Jošić, Strelec (libero).

Setovi: 25:13 (14 minuta), 25:18 (18), 25:18 (16).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Odbojka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!