Nogomet

UEFA radi novi kalendar, finale Lige prvaka 29. kolovoza?

Matej Kačan • petak, 17.04.2020.
UEFA radi novi kalendar, finale Lige prvaka 29. kolovoza?
Foto: UEFA

Kako tvrdi britanski BBC, krovna europska nogometna organizacija UEFA radi na kalendaru i planu po kojem bi se finale Lige prvaka odigralo krajem kolovoza, točnije 29. dana tog mjeseca...

UEFA konstantno ima sastanke i radi na tome kako bi se nogometna sezona završila i odigrala do kraja što bezbolnije, a novi je sastanak zakazan za 23. travanj. Na njemu bi, tvrdi BBC, jedna od odluka mogla biti ta da se neke like uz Uefin blagoslov mogu završiti ranije.

No plan i želja je cjelokupnu i cijelu odigranu sezonu završiti u kolovozu uz odigravanje svih zaostalih utakmica. Po tom bi se planu finale Lige prvaka igralo 29. kolovoza u Istanbulu, dok bi se Europska liga završila tri dana ranije u Gdansku.

Za Ligu prvaka postoje dvije opcije prije finala, a to su četvrtfinale pa polufinale u srpnju i kolovozu ili igranje tih rundi na jednu pobjedu, a moguće i kao skraćeni mini turnir u jednom tjednu nakon završetka domaćih prvenstava.

No ono što je problem jest da nisu poznati ni svi sudionici četvrtfinala jer se pola utakmica uzvrata osmine finala treba odigrati. Poznata su četiri sudionika najboljih osam, ali je još atraktivnih parova pod znakom upitnika, a pod znakom upitnika je i termin odigravanja tih uzvrata.

Komplicirano je i u Europskoj ligi gdje je odigrano tek šest utakmica osmine finala pa bi se u raspored trebali ugurati svi uzvrati te dvije prve utakmice španjolskih i talijanskih klubova koje nisu ni odigrane prije obustave nogometa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!