Nogomet

Iniesta: 'Barcelona ne mora biti ista, to ne znači da je gora'

Matej Kačan • petak, 17.04.2020.
Iniesta: 'Barcelona ne mora biti ista, to ne znači da je gora'
Foto: Kristijan Komarica

Andres Iniesta je u razgovoru s The Guardianom dao svoje mišljenje o načinu poslovanja Barcelone nakon odlaska njegove generacije, a izrazio je i želju da se jednom vrati...

Legendarni nogometaš Barcelone s privremenim radom u Japanu Andres Iniesta je prokomentirao situaciju u klubu s kojim je prošao i osvojio sve. Nakon odlaska zlatne generacije Barcelone u klubu nema novih izdanaka čuvene škole nogometa "La Masije".

"Naša generacija se nikad neće ponoviti, ali ono što slijedi ne mora nužno biti gore u pogledu uspjeha kluba. Neće biti isto, ali ne mora biti gore. U povijesti kluba su postojala mnoga razdoblja, mladi igrači su dobivali priliku kad bi klub imao loše rezultate, to se dogodilo i u moje doba."

"Tada imate razdoblje od 10, 11, 12 igrača iz omladinskog pogona u prvoj momčadi. Ovisi tko je trener i o situaciji u klubu, ali uvijem smatram da mladi igrač iz škole dođe do prve ekipe ako je dovoljno dobar za prvu ekipu, u bilo kakvoj situaciji. Mi smo u klubu živjeli godinama, otkako smo bili vrlo mladi pa sve do prve ekipe i ostanka po 10, 12, 15 godina. Postali smo kapetani, ali smo se svi formirali kao osobe."

Svi se slažu da je nešto tako stvar koja se dogodi jednom u nekoliko desetljeća. Ni najbolje škole ne mogu konstantno izbacivati elitni talent i cijele generacije istog.

"Jako je teško da se nešto takvo dogodi, jako teško. Pričamo o Barceloni, klubu s najboljim igračima. Victor, Puyol, Xavi i ja smo odrasli u istom scenariju kao i Busi, Pique i Leo. Mi smo ljudi koji su u klubu bili cijeli život i imamo taj plus koji drugi nemaju", kazao je Iniesta.

Iniesta je iz Barcelone otišao 2018. pod sumnjivim okolnostima pa su neki išli toliko daleko da su to nazvali protjerivanjem iz kluba, slično kao i kod Xavija. No "Don Andres" kaže kako bi se nakon kraja karijere htio vratiti u klub.

"Trenutno si želim karijeru produžiti što je više moguće, želim udarati loptu što god duže mogu jer to je ono što me usrećuje. Imam ugovor do 2021., ali na stvari gledam krajem svake sezone i osjećam se dobro, motivirano. Želim nastaviti igrati i oduševljen sam što sam ovdje. Jednom kad sve završi, uvijek sam govorio da bih se vratio u Barcu. Sve ovisi o tome u kojoj ulozi, situaciji i tome tko je u klubu. To je još daleko, ali uz sve što sam tamo prošao i iskusio, volio bih se vratiti", završio je legendarni veznjak.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!