Nogomet

Nakon stanke nastavljeno i prvenstvo Turkmenistana

Matej Kačan • nedjelja, 19.04.2020.
Nakon stanke nastavljeno i prvenstvo Turkmenistana
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon Bjelorusije, Nikaragve, Tadžikistana i Tajvana, započela je i peta nogometna liga na svijetu te se nakon mjesec dana pauze odigrala prva nogometna utakmica u Turkmenistanu...

Nakon nešto manje od mjesec dana pauze se nogomet ponovno igra u Turkmenistanu. Ova je zemlja zbog širenja koronavirusa svoje granice zatvorila vrlo rano, a posljednja je utakmica odigrana 20. ožujka kad je Altyn Asyr s 2:0 svladao Merw.

U nedjelju je prvenstvo nastavljeno, a čast da ligu nastavi imala je ista ekipa koja ga je zatvorila prije pauze. Altyn Asyr tako je koji kod kuće dočekao vodeći Kopetdag Asgabat te je s njim remizirao 1:1. Mreže su mirovale do 78. minute kad je domaćine u vodstvo doveo Saparow, ali konačnih 1:1 postavlja Berdyev u 87. minuti susreta.

Kopetdag je tako s osam bodova prvi na ljestvici, ali jedini ima četiri odigrana susreta. Dvije pobjede u dva susreta i 5:0 gol razliku ima Ahal koji će treću pobjedu i skok na prvo mjesto tražiti u ponedjeljak protiv Sagadama.

Tako su kompletirane "Lige petice" u doba koronavirusa jer je turkmenistansko prvenstvo peta liga koja se igra nakon Bjelorusije, Nikaragve, Tadžikistana i Tajvana. U Turkmenistanu je kao izbornik donedavno radio bivši trener Hajduka Ante Miše koji je po pojavi pandemije koronavirusa dočekao istek ugovora, ali bi se trebao vratiti na svoju poziciju povratkom stvari u normalu.

Tadžikistan je na koronavirus reagirao vrlo brzo pa su granice zatvorene početkom veljače, a to je jedna od rijetkih zemalja koja nema potvrđenih slučajeva zaraze virusom COVID-19.

#ostanitedoma

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!