Nogomet

Krkić: 'Xavi i Barcelona su suđeni jedno drugom'

Matej Kačan • nedjelja, 19.04.2020.
Krkić: 'Xavi i Barcelona su suđeni jedno drugom'

Bivša velika nada Barcelone i trenutni napadač Montreal Impacta Bojan Krkić je biranim riječima govorio o svojim bivšim suigračima iz Barcelone, Xaviju i Lionelu Messiju...

Mnogo se posljednjih mjeseci povezuju Xavi i Barcelona. Legendarni je veznjak trenutno u Kataru gdje se uči trenerskom poslu, a mnogi su baš njega ocijenili kao osobu koja bi Barceloni trebala vratiti onaj poznati identitet na klupi. S njima se i slaže Xavijev bivši suigrač iz najslavnijih dana i trenutni napadač Montreal Impacta, 29-godišnji Bojan Krkić.

"Xavi je osoba koja će biti dio kluba prije ili kasnije. Sviđa mi se kad ljudi odrasli u klubu završe u Barceloni, a Xavi je jedan od tih. Malo njih je bolje od njega, a da poznaju to mjesto i svlačionicu kao on. Malo njih bi to iskusilo kao on. Mislim da su Barcelona i Xavi suđeni jedno drugom."

Krkić je na početku karijere krenuo kao velika nada te je trebao postati sljedeća velika Barcelonina zvijezda iz domaćeg pogona, ali nikad nije ispunio ta očekivanja. Ipak, igrao je u mnogo velikih klubova sa svom silom velikana. Trenutno mu je u kanadskom Impactu trener bivši suigrač Thierry Henry, ali Bojan među svim tim majstorima ipak izdvaja Lea Messija i to zbog dugogodišnje konstante na najvišoj razini.

"To je nešto čemu se svi dive. Ne volim usporedbe u svijetu nogometa, ali postoje obični igrači i igrači na jednom drugom, visokom nivou, a Leo je jedan od takvih. Ono što čini razliku je broj godina u kojima se on natječe na toj razini. Doći do vrha nije tako teško kao ostati na vrhu, pogotovo na razini na kojoj Leo jest. Očekivanja koja on generira i postavlja svaki dan su praktički nadljudska. Malo njih može učiniti ono što Leo radi", biranim je riječima o svom bivšem suigraču govorio Bojan.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!