Nogomet

Skočić: 'Obećali smo iranskom narodu povratak na SP, to ćemo i ispuniti'

Matej Kačan • nedjelja, 19.04.2020.
Skočić: 'Obećali smo iranskom narodu povratak na SP, to ćemo i ispuniti'
Foto: Pixsell

Hrvatski trener i trenutni izbornik Irana Dragan Skočić je za službene stranice Fife komentirao situaciju u kojoj je preuzeo iransku reprezentaciju, kao i šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo...

Hrvatske trenere se u Iranu iznimno cijeni, a to dokazuje dugi niz hrvatskih trenera koji su bili izbornici tamošnje reprezentacije. Nakon legendi poput Tomislava Ivića, Stanka Poklepovića, Miroslava Blaževića te Branka Ivankovića, niz je kao peti hrvatski izbornik Irana nastavio Dragan Skočić.

Bivši trener Rijeke te nekoliko arapskih klubova je nakon sedam godina po iranskim klubovima u veljači preuzeo reprezentaciju koja je s dva poraza pala u lošu poziciju te je tek treća s pet bodova zaostatka za Irakom koji je vodeći i drži jedino mjesto koje vodi u treći krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.

Iran je jedna od najuspješnijih azijskih reprezentacija te je posljednjih nekoliko prvenstava redovan sudionik. Nastupili su tako Iranci na pet Mundijala, a na posljednjem u Rusiji 2018. nisu prošli skupinu s Portugalom, Španjolskom i Marokom.

"Voditi Iran i je velika čast. Moja predanost je ogromna prema 80 milijuna Iranaca koji navijaju za reprezentaciju. Trenutno smo u lošoj poziciji, ali ne očajavamo. Imamo tri od četiri utakmice kod kuće uz masovnu podršku naših navijača. Vjerujem da imamo kvalitetnu ekipu pa sam optimističan. Obećali smo Irancima da ćemo reprezentaciju vratiti na Svjetsko prvenstvo i učinit ćemo sve da to i ispunimo", kazao je Skočić koji je u Iranu već sedam godina, a prije reprezentacije je vodio četiri tamošnja kluba.

FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!