Nogomet

Čeferin: 'Igranje bez navijača je bolje od neigranja uopće'

Matej Kačan • ponedjeljak, 20.04.2020.
Čeferin: 'Igranje bez navijača je bolje od neigranja uopće'

Nakon što su La Liga i Ligue 1 poduzele korake prema kompromisima za nastavak odigravanja sezone, predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin je kazao kako će kompromisi bez navijača biti nužni...

Velike se polemike vode o tome je li odigravanje sporta bez navijača ispravno i je li to ubijanje onog pravog smisla sporta. Predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin smatra kako je igranje bez navijača u slučaju nužde bolje nego potpuni izostanak nogometa.

"Prioritet je zdravlje navijača, igrača i trenera. Ja sam po prirodi optimist i vjerujem u opcije koje bi nam dopustile početak i nastavak natjecanja. Možda ćemo igrati bez navijača, ali najvažnije je igrati utakmice. U ovako teškim vremenima to bi donijelo ljudima malo sreće i osjećaj normalnosti, čak i s utakmicama isključivo na televiziji."

Igranje nogometa bez navijača se čini kao polovična zadovoljština, ali se čelni čovjek europskog nogometa drži one da je bolje išta nego ništa. Također, potvrdio je da roka za završavanje europskih kupova nema, a apsolutni je prioritet odigravanje sezone do kraja.

"U početku će biti čudno, ali je bolje igrati bez navijača nego ne igrati uopće. Nogomet bi vratio one emocije i sreću u domove navijača kojima to očajnički treba. Ne postoji rok za održavanje finala kupova, sve ovisi o tome kada ćemo početi igrati. Još je rano za kazati kako nećemo moći završiti sezonu. Takav udarac bi bio grozan za klubove i lige. Možemo završiti, ali moramo poštovati odluke autoriteta i čekati dopuštenje za povratak igranju", završio je Čeferin.

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!