Nogomet

Nakon Gorice, Slovenija: Jakirović novi trener Maribora

Matej Kačan • četvrtak, 23.04.2020.
Nakon Gorice, Slovenija: Jakirović novi trener Maribora
Foto: Pixsell

Bosanskohercegovački stručnjak i donedavni trener Gorice Sergej Jakirović pronašao je novi posao. Jakirović će svoj trenerski put nastaviti u slovenskom Mariboru...

Donedavni trener Gorice koji ju je prošle sezone doveo do sjajnog uspjeha i petog mjesta u svojoj premijernoj sezoni u HT Prvoj HNL, Sergej Jakirović nije dugo čekao na novi izazov u karijeri. BiH stručnjak preuzima klubu slovenskog Maribora, a potvrdio je to i sam klub.

Branitelj slovenskog naslova je trenutno četvrti na tablici lige sa sedam bodova manjka u odnosu na vodeću Olimpiju, a mjesto trenera je ostalo upražnjeno nakon što su u ožujku otišli dugogodišnji trener Darko Milanič te sportski direktor Zlatko Zahovič.

Jakiroviću će ovo biti teći trenerski posao, a dosad je vodio Sesvete i Goricu. Trebao bi mu ovo biti i najveći izazov jer je Maribor posljednjih sezona sama krema slovenskog nogometa, a ubilježio je i zapažene nastupe u europskim natjecanjima.

Jakirović je uz Ivana Preleca bio jedan od glavnih kandidata za preuzimanje klupe druge momčadi Dinama nakon što je u prvu ekipu promoviran Igor Jovićević, ali je taj posao ipak dobio Goce Sedloski. Jakirović je iz Gorice otišao krajem veljače nakon visokog 6:0 poraza na Poljudu.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!