Ostali sportovi

Joe Burrow prvi izbor na prvom NFL draftu na daljinu

Matej Kačan • petak, 24.04.2020.
Joe Burrow prvi izbor na prvom NFL draftu na daljinu

Prvi put u povijesti je NFL draft održan na daljinu pa su svi kandidati i predstavnici momčadi pratili draft ili birali iz svojih domova. Prvi izbor očekivano je mladi QB Joe Burrow...

Kao što se i očekivalo, Joe Burrow prvi je izbor ovogodišnjeg NFL drafta. Burrow će tako biti novi bacač i zvijezda Cincinnati Bengalsa te bi ih trebao povesti u neke ljepše dane jer je ova ekipa bila najgora momčad u NFL-u prošle godine s omjerom 2-14.

Burrow se na svom LSU sveučilištu profilirao kao najbolji QB svoje generacije fantastičnom sezonom u kojoj je s bačenih preko 5600 yardi i 60 polaganja postavio rekord za broj polaganja u jednoj NCAA sezoni, a odveo je svoj LSU do titule državnog sveučilišnog prvaka.

Ovogodišnji je draft poseban jer se održava na daljinu preko video konferencije pa svi igrači prate gdje će otići od u svojim domovima, a predstavnici svih ekipa biraju iz svojih domova ili klupskih ureda. Inače je NFL draft veliki događaj s mnogo fanova na istom mjestu, ali situacija s koronavirusom ne dopušta takvo što.

Kao drugi i treći su birali Washington Redskinsi i Detroit Lionsi koji su odlučili pojačati obranu pa će u glavni grad ići DE Chase Young s Ohio Statea, dok će Lionse pojačati Youngov donedavni suigrač iz obrane Ohioa,cornerback Jeff Okudah. New England Patriotsi nisu imali izbor prve runde već je njihov izbor otišao u LA Chargerse, dok je posebno zanimljiv izbor Green Bay Packersa koji su birali quarterbacka Jordana Lovea s Utah Statea iako u redovima imaju jednu od najvećih bacačkih zvijezda Aarona Rodgersa.

NFL draft se održava kroz tri dana te će završiti u subotu, a kompletirana je tek prva i najelitnija od sedam rundi izbora novaka. Situacija s koronavirusom po najavama i planovima ne bi trebala ugroziti početak nove, 101. NFL sezone koja tradicionalno starta u rujnu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!