Nogomet

Tursko nogometno prvenstvo se nastavlja sredinom lipnja

Matej Kačan • subota, 25.04.2020.
Tursko nogometno prvenstvo se nastavlja sredinom lipnja

Turska je dugo bila jedna od posljednjih europskih zemalja koja je odolijevala prekidu sportskih natjecanja zbog koronavirusa, ali je ipak poklekla. No nogomet bi se mogao vratiti vrlo brzo...

Prema pisanju turskih medija, tamošnja nogometna lige mogla bi krenuti već sredinom lipnja, a utakmice bi se igrale bez gledatelja. Dugo su Turci odbijali prekinuti sportska natjecanja zbog koronavirusa jer su u početku dobro kontrolirali zarazu, ali su pozivi i pritisci sportaša ishodili prekid natjecanja u ekipnim sportovima.

U međuvremenu se broj zaraženih u Turskoj popeo na preko sto tisuća, dok je preminulo više od dvije i pol tisuće ljudi, ali vlasti očito smatraju kako su se stekli uvjeti za nastavak prvenstva koje bi se u početku ipak igrale pred praznim tribinama.

Dobra je ovo vijest za Roberta Prosinečkog i njegov Kayserispor koji igra mnogo bolje otkad je hrvatski stručnjak sjeo na klupu pa je stigao do 22 boda i samo je jednu pobjedu viška udaljen od mjesta koje osigurava ostanak u ligi. Tako bi Prosinečki ostanak mogao izboriti na zelenom travnjaku, a ne stolu.

Turska TV postaja je citirala Mehmeda Sepila, predsjednika Udruge turskih klubova koji je kazao kako bi prvenstvo po privremenoj odluci moglo krenuti utakmicama od 12. do 14. lipnja. Na čelu lige nalaze se Trabzonspor i Bašakšehir s 53 boda, dok tri manje ima treći Galatasaray.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!