Nogomet

Član ruskog parlamenta: 'Ako ne završimo nogometnu sezonu, mogli bi izgubiti polovicu klubova'

Branimir Korać • subota, 25.04.2020.
Član ruskog parlamenta: 'Ako ne završimo nogometnu sezonu, mogli bi izgubiti polovicu klubova'
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Član ruskog parlamenta Igor Lebedjev pomalo dramatično poslao je upozorenje vezano uz ruske nogometne klubove. Lebedjev je uvjeren kako prvenstvo mora biti odigrano do kraja jer bi u protivnom polovica klubova bankrotirala...

Rusi još uvijek nisu donijeli odluku o nastavku sezone, situacija u Rusiji je dosta teška i trebat će vremena da se steknu uvjeti. Međutim treba pokušati i napraviti sve da bi se prvenstvo okončalo na travnjaku, smatra Igor Lebedjev, član ruskog parlamenta.

"Igrači i treneri spremni su odigrati sezonu do kraja. Ako ne odigraju te preostale utakmice, doći će do ogromnih financijskih gubitaka. Već sada klubovi ne mogu pokrivati svoje troškove, a ako se prvenstvo ne dovrši, polovica klubova ruske Premier lige jednostavno će bankrotirati. Glavno pitanje je treba li igrati s navijačima ili bez njih, no siguran sam da okupljanja tijekom ljeta neće biti dopuštena."

Rusi su odradili 22 kola, Zenit je uvjerljivo vodeći s devet bodova prednosti nad moskovskim Lokomotivom i Krasnodarom.

"Prvenstvo mora biti okončano, sportski principi moraju se zadržati. Ostalo je još osam kola za odigrati i u mjesec i pol moguće je završiti sezonu čak i uz utakmice Kupa. Meni bi kao navijaču Lokomotiva odgovaralo da se sada prekine i proglasi ovo stanje konačnim, ali ne bi bilo fer prema drugim klubovima."

#ostanitedoma

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!