Nogomet

Urugvajac koji je sudio finale SP-a 1990.: 'Maradona je bio sjajan igrač, ali i najneugodnija osoba'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 26.04.2020.
Urugvajac koji je sudio finale SP-a 1990.: 'Maradona je bio sjajan igrač, ali i najneugodnija osoba'
Foto: Pixsell

U finalu Svjetskog prvenstva 1990. godine u Italiji, Zapadna Njemačka igrala je protiv Argentine i odnijela titulu pobjedom 1:0. Glavni sudac tog susreta Edgardo Codesal prisjeća se tog susreta i sukoba s Diegom Maradonom...

Zapadna Njemačka 1990. godine na Svjetskom prvenstvu u Italiji u jednom od igrom nekvalitetnijih finala svladala je Argentinu 1:0. Pobjedu je donio Andreas Brehme golom iz kaznenog udarca u zadnjih deset minuta.

Urugvajac Edgardo Codesal sudio je taj dvoboj, postao je prvi sudac koji je pokazao crveni karton u finalu i to ne jedan već dva, oba Argentincima. Tvrdi kako ih je moglo biti još i to Diegu Maradoni.

"Mogao sam ga isključiti i prije nego je počeo sam susret zbog psovanja i vrijeđanja prilikom izvođenja himni. Kada sam isključio Monzona, prišao mi je i rekao mi da sam lopov i Fifin plaćenik. Vidio sam Maradonu kako radi neke fantastične poteze na travnjaku, kao igrač bio je najbolji, ali i neugodna osoba, jedna od najgorih koje sam susreo u životu."

Maradona je žestoko kritizirao Codesala i još uvijek se ne može pomiriti s tim porazom.

"Naporno smo radili i trudili se, a onda je došao taj čovjek i sve uništio. Bio je uplašen da će susret završiti na penale, htio se pobrinuti da Talijani budu sretni. Monzona je isključio zbog normalnog starta, a kasnije je iz svoje mašte izvukao kazneni udarac za Njemačku. Dugo sam plakao. Nogomet je moj život i nisam plakao jer smo bili drugi nego jer smo izgubili na ovaj način. Taj čovjek nije imao nikakvog razloga dosuditi taj kazneni udarac."

#ostanitedoma

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!