Rukomet

Poznato 28 od 32 sudionika Svjetskog prvenstva u Egiptu

Branimir Korać • nedjelja, 26.04.2020.
Poznato 28 od 32 sudionika Svjetskog prvenstva u Egiptu

Nakon što je donesena odluka kako neće biti kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u rukometu, broj reprezentacija koje su osigurale svoje mjesto u Egiptu je već 28...

Na užas onih koji su ostali bez prilike za izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, odlučeno je kako neće biti europskih kvalifikacija već će Europu predstavljati reprezentacije na osnovu plasmana na prošlom Europskom prvenstvu.

Tako smo došli već do broja od 28 sudionika Svjetskog prvenstva.

Uz domaćina Egipat, odmah je nastup na Svjetskom prvenstvu osigurala Danska koja je branitelj naslova osvojenog prošle godine na Prvenstvu u Njemačkoj i Danskog.

Tu su još i tri reprezentacije koje su nastup na Svjetskom prvenstvu osigurale na osnovu ovogodišnjeg Europskog prvenstva i to Hrvatska, Norveška i Španjolska.

Afrikanci uz Egipat daju čak šest reprezentacija. Alžir, Angola i Tunis još su tu negdje oko plasmana na Svjetska prvenstva ili nastupaju, ali Zelenortska Republika, Kongo i Maroko dolaze na učenje.

Azija na osnovu plasmana na Prvenstvu Azije daje četiri reprezentacije i to Bahrein, Japan, Katar i Južnu Koreju dok Južna i Središnja Amerika s tamošnjeg prvenstva daju Argentinu, Brazil i Urugvaj.

Europu će predstavljati Austrija, Bjelorusija, Češka, Francuska, Njemačka, Mađarska, Island, Portugal, Slovenija i Švedska.

Traži se još četiri sudionika, po jedan će doći s Panameričkog prvenstva i kvalifikacijskog turnira Južne i Središnje Amerike te još dva uz wild card, jedna je vezana uz Oceaniju, a jedna će biti uručena od strane IHF-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!