Nogomet

UEFA šalje novčanu pomoć svakoj svojoj članici

Matej Kačan • ponedjeljak, 27.04.2020.
UEFA šalje novčanu pomoć svakoj svojoj članici

UEFA je odobrila korištenje fonda od preko 200 milijuna eura kako bi pomogla svakoj od svojih članica koje su pogođene pauzom od nogometa zbog koronavirusa...

UEFA je povodom pandemije koronavirusa koja ima ozbiljne financijske posljedice na cijeli nogomet odlučila novčano pomoći svim svojim članicama. Tako će se iz Uefinog "HatTrick" fonda svakoj od članica europske nogometne organizacije isplatiti oko četiri milijuna eura pomoći.

Inače je fond uspostavljen kako bi se pomoglo pokrivanju tekućih troškova u ciljanim područjima domaćeg nogometa, ali će svaki nacionalni savez sam moći odrediti prioritete trošenja tog novca pošto pandemija ima negativne učinke na gotovo svaku razinu i svaki aspekt nogometne igre u svakoj od zemalja.

"Naš sport se suočava s izazovom bez presedana koji je donio COVID-19. UEFA želi pomoći svojim članicama kako bi na izazov odgovorile načinima koji su prikladni za svaku od specifičnih okolnosti u kojima se nalaze. Kao rezultat toga, odlučili smo da savezi mogu koristiti u bilo koje svrhe do 4.3 milijuna eura isplaćenih za kraj ove i sljedeću sezonu", rekao je predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin i dodao:

"Vjerujem kako je ovo odgovorna odluka kako bi pomogli što više možemo i ponosan sam da se jedinstvo nogometa pokazuje kroz ovu krizu. Bez sumnje će nogomet biti srce povratka života u normalu. Kad to vrijeme dođe, nogomet mora biti spreman odgovoriti na taj poziv."

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!