Automoto

Šef Formule 1: 'Sezona bi trebala početi u Austriji'

Matej Kačan • ponedjeljak, 27.04.2020.
Šef Formule 1: 'Sezona bi trebala početi u Austriji'

Šef Formule 1 Chase Carey je optimistično najavio kako bi sezona utrkivanja mogla krenuti u Austriji nakon što je službeno otkazana i VN Francuske...

Optimizam sve više prožima svijet sporta kako koronavirus jenjava te se nalaze načini za ponovni početak sportskih natjecanja, a taj je val zahvatio i Formulu 1. Ona konstantno prekraja svoj kalendar i odgađa početak sezone, ali ako je vjerovati šefu Formule 1 Chaseu Careyju, sezona bi napokon mogla početi ovog ljeta u Austriji.

"Sve sam uvjereniji u planove da sezona počne ovog ljeta. U rujnu, listopadu i studenom ćemo se utrkivati u Euroaziji, Aziji i Amerikama, a sezonu ćemo završiti u Bahreinu i tradicionalno u Abu Dhabiju u prosincu. Vozit ćemo između 15 i 18 utrka, a konačan ćemo kalendar objaviti što je prije moguće", govori čelnik Formule 1.

Prva utrka bi trebala biti VN Austrije jer su tamošnje vlasti dobrano popustile mjere, a već su izravno rekle da se ne protive održavanju utrke bez navijača. Tako bi svakako prve utrke trebale biti iza zatvorenih vrata, ali se iz organizacije nadaju kako bi se do kraja sezone navijači mogli vratiti.

"Očekujemo da prve, rane utrke budu bez navijača, ali se nadamo da će gledatelji biti dio naših događanja kako raspored bude išao dalje. I dalje imamo mnogo problema za riješiti, a zdravlje i sigurnost svih uključenih ostali prioritet broj jedan. Dalje ćemo ići samo ako smo sigurni da imamo procedure na koje se možemo osloniti što se tiče rizika i potencijalnih problema."

Tako bi, nakon očekivanog otkazivanja VN Francuske, Formula 1 napokon mogla krenuti u Austriji, a organizatori VN Velike Britanije u Silvertoneu su izrazili želju da se ta utrka održi i bez navijača pa bi lako britansku utrku mogli gledati kroz ljetne mjesece.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!