Nogomet

Agüero stao u obranu Messija: 'On je prvi koji pati'

Matej Kačan • utorak, 28.04.2020.
Agüero stao u obranu Messija: 'On je prvi koji pati'

Napadač Manchester Cityja stao je u obranu svog reprezentativnog kapetana i kuma djeteta Lea Messija koji je pod stalnim kritikama javnosti u Argentini zbog slabih rezultata reprezentacije...

Nitko više ne spori da je na klupskom planu Lionel Messi vjerojatno i najveći nogometaš ikad jer Argentinac je s Barcelonom osvojio sve što jedan nogometaš može osvojiti i na ekipnoj i na individualnoj razini. No do kritika dolazi kad se priča o reprezentaciji.

U očima mnogih, Messiju nedostaje veliki rezultat s Argentinom kako bi dostigao Diega Maradonu koji uživa mitski status zbog naslova svjetskog prvaka s reprezentacijom. Messija prati bolna povijest izgubljenih finala i to u produžetcima ili nakon jedanaesteraca, a svakako je posebno bolno finale Svjetskog prvenstva 2014. koje je riješeno u korist Njemačke tek pogotkom Marija Götzea.

Velike kritike kod kuće trpi Messi jer reprezentacija pod njegovim vodstvom igra mnogo slabije pa je u Rusiji 2018. polučila debakl, a najboljem igraču svijeta se predbacuje da se možda i ne trudi dovoljno kao u Barceloni te da nije dobar vođa. No u njegovu je obranu stao kolega iz napada i golgeter Manchester Cityja Sergio Agüero.

"Ne razumijem one koji ga kritiziraju oko reprezentacije. On je prvi koji pati zbog svega, a uvijek nastavlja dolaziti u reprezentaciju", stao je u obranu svog kolege Agüero.

Igrač Cityja strpljivo čeka nastavak Premier lige koji je najavljen za početak lipnja, ali je situacija u engleskom nogometu posebna zbog drukčijih radnih odnosa pa se ugovori s igračima koji inače ističu u srpnju ne mogu produžiti jednostrano i tako lako.

"Zasad ne razmišljam o tome što učiniti. Klubovi imaju problema sa svim tim. Sve do sljedeće godine se ugovori valjda mogu produžiti za dva mjeseca ili više. Postoje igrači kojima ugovori završavaju ove godine i ako se bude igralo u srpnju, kolovozu ili rujnu, klubovi će imati problema. Ne znam mogu li produžiti ugovore za tri ili šest mjeseci. Prvo treba završiti ovu sezonu pa onda vidjeti sve ostalo", govori Agüero.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!