Nogomet

Portugalci nastavljaju s ligom, Bundesliga čeka vladu

Matej Kačan • četvrtak, 30.04.2020.
Portugalci nastavljaju s ligom, Bundesliga čeka vladu

Različite vijesti o sudbinama europskih liga stižu iz Portugala koji će s nogometom nastaviti te Njemačke koja i dalje čeka odluku vlade o dopuštanju treninga...

Nakon što je Francuska nakon Nizozemske postala nova velika nogometna liga koja je svoju sezonu otkazala, nove vijesti o razvojima događaja dolaze iz Portugala i Njemačke. Tako su Portugalci dobili dozvolu za nastavak treninga.

Treninzi u Portugalu počinju od ponedjeljka 4. svibnja, a tamošnji ministar gospodarstva je najavio povratak lige krajem svibnja ili početkom lipnja. S druge strane, Njemačka je bila prva koja je imala optimistične najave oko Bundeslige, ali to će pričekati.

Naime, Angela Merkel i njezina vlada se boje drugog vala zaraze koronavirusom pa je odluka o dopuštanju sportskih aktivnosti odgođena za sljedeći tjedan. Tako se sigurno neće obistiniti optimistične najave o povratku Bundeslige prije lipnja jer dozvole za organizirane treninge još nema.

U Španjolskoj je vlada pristala na model La Lige po kojem od ponedjeljka momčadi kreću s treninzima pod posebnim uvjetima mjera opreza i socijalne distance. U Italiji građanstvo može trčati na otvorenom od ponedjeljka, ali će sportaši moći trenirati u sportskim kompleksima tek od 18. svibnja.

No na tu se odluku žalio Sindikat igrača Serie A zajedno s ligom pa se čeka nova odluka koja bi i nogometašima u Italiji mogla omogućiti povratak treninzima već u ponedjeljak.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!