Nogomet

Sud odbacio zahtjev nogometašica za jednakim plaćama kao muškarci

Matej Kačan • subota, 02.05.2020.
Sud odbacio zahtjev nogometašica za jednakim plaćama kao muškarci
Foto: Kristijan Komarica

Sud u SAD odbacio je zahtjev koji su podnijele članice ženske nogometne reprezentacije SAD-a, a tiče se izjednačavanja plaća igračica s plaćama nogometaša...

Sud u Kaliforniji odbacio je tvrdnje igračica kako su potplaćene u odnosu na svoje muške kolege, no prihvaćene su pritužbe o nepoštenim uvjetima što se tiče zdravlja, putovanja i treninga pa će taj dio tužbe ženske nogometne reprezentacije SAD-a ići dalje na sud.

Igračice su pod Zakonom o izjednačavanju plaća tražile 66 milijuna dolara odštete jer su tvrdile kako su žrtve konstantne i dugotrajne diskriminacije po spolu jer su plaćene manje iako su nosile iste odgovornosti i obavljale isti posao kao i muškarci.

"WNT (ženska reprezentacija) je za vrijeme promatranog razdoblja plaćena više i kumulativno i po utakmici od muške nacionalne reprezentacije", stoji u objašnjenju suca koji je ipak odlučio da na suđenje mogu pritužbe o ostalim uvjetima života i poslovanja koji nisu plaća, poput putovanja, treninga, smještaja i ostalog.

Suđenje je najavljeno za 16. lipnja, a ženska je reprezentacija već najavila žalbu na odluku.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!