Košarka

NBA odgodila draft lutriju i kamp za prospekte

Matej Kačan • subota, 02.05.2020.
NBA odgodila draft lutriju i kamp za prospekte

Dva velika događaja u vezi NBA sezone, draft lutrija i testiranje prospekata kod ekipa su odgođena te je to veliki indikator za sam draft koji je inače simbolični početak nove sezone...

NBA je službeno objavila kako se na neodređeno odgađaju dva važna događaja koja su se trebala održati u svibnju - lutrija za draft te combine, testiranje potencijalnih igrača na treninzima kod NBA ekipa. Veliki je to indikator za održavanje i samog NBA drafta na vrijeme.

Draft inače simbolično označava početak nove NBA sezone jer je prvi događaj nakon finala, a nakon drafta se otvara tržište slobodnih igrača te mogućnost razmjena pa ekipe baš s draftom kreću u pripreme i slaganje rostera za novu sezonu. No u doba koronavirusa sve je pomaknuto pa bi na ljeto kad se inače igrači sele svi mogli biti zaposleni dovršavanjem sezone.

Lutriju nije moguće odraditi jer ne postoji konačan poredak u regularnoj sezoni 209/20 niti se zna hoće li se do kraja igrati sve, samo doigravanje ili ništa. Sama lutrija funkcionira po principu da najlošije ekipe imaju najveće šanse za prvi izbor, ali nije određeno koje su te najlošije ekipe jer nisu odigrane sve 82 utakmice.

Draft je i dalje službeno zakazan za 25. lipnja, ali se očekuje da se i on pomakne nakon što je NBA na konferencijskom pozivu odgodila lutriju i testiranja. Također, na istom se pozivu raspravljalo i o pomicanju sljedeće sezone na prosinac, a neki se sve glasnije zalažu da takav termin postane standard.

No dobre vijesti u vezi s nastavljanjem sezone je dozvola koju je liga dala momčadima te će tako ekipe pod strogim uvjetima od 8. svibnja moći otvoriti svoje trening centre za individualni rad košarkaša.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAKoronavirus
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!