Nogomet

Mourinho: 'Plakao sam jedino nakon penala protiv Bayerna'

Matej Kačan • subota, 02.05.2020.
Mourinho: 'Plakao sam jedino nakon penala protiv Bayerna'

Trenerski velikan i sadašnji strateg Tottenhama Jose Mourinho otkrio je kako je jedini put nakon poraza plakao 2012. kad je s Real Madridom ispao od Bayerna nakon jedanaesteraca...

Nogometni trenerski velikan Jose Mourinho otkrio je jedini put kad je kao trener plakao nakon poraza. Bilo je to u onoj poznatoj sezoni 2011/12 kad su "Galacticosi" predvođeni Cristianom Ronaldom djelovali nezaustavljivo, ali se u polufinalu Lige prvaka ispriječio Bayern.

Već u prvom susretu je Real na Allianz Areni bio nadomak remija od 1:1 uz gol u gostima i dobre situacije pred uzvrat, ali je Mourinha i ekipu u 90. minuti pogotkom šokirao Mario Gomez. Na Bernabeu se zato došlo s 2:1 za Bayern, a taj je rezultat u korist Reala ostao nakon 120 minuta pa se išlo u izvođenje jedanaesteraca.

Tamo se dogodio novi šok za Real jer su svoje udarce odmah u startu promašili Ronaldo i Kaka, ali se Real vratio u igru neuspjelim pokušajima Kroosa i Lahma. No sve je prosuo Sergio Ramos koji nije zabio ključan penal i Bayern je prošao u finale.

"Nažalost, to je nogomet. Ronaldo, Kaka i Ramos su kompletna nogometna čudovišta, ali su i ljudi, bez sumnje. Ta noć je bila jedini put da sam kao trener plakao nakon poraza. Sjećam se dobro toga, Karanka i ja smo s autom došli do moje kuće plačući. Bilo je jako teško jer smo te sezone bili najbolji", otkrio je Mourinho.

Kao utješna nagrada ostala mu je titula u La Ligi u kojoj je Mourinhov Real sa 100 bodova i 121 zabijenim pogotkom porušio rekorde u obje kategorije, a ekipa je u cijeloj sezoni domaće lige upisala tek dva poraza i četiri remija.

Te sezone je Bayern finale igrao na svojoj Allianz Areni, ali je izgubio jednako šokantno na jedanaesterce nakon što su udarce protiv Chelseaja promašili Ivica Olić i Bastian Schweinsteiger.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!