Nogomet

Ronald Koeman podvrgnut zahvatu na srcu

Matej Kačan • nedjelja, 03.05.2020.
Ronald Koeman podvrgnut zahvatu na srcu
Foto: Pixsell

Nizozemski izbornik i bivši igrač Barcelone Ronald Koeman je imao zahvat na srcu u Amsterdamu nakon što je osjetio bol u prsima, objavila je u nedjelju njegova zastupnička agencija...

Legendarni nizozemski nogometaš, trener i trenutni izbornik nizozemske nogometne reprezentacije Ronald Koeman imao je uspješan zahvat na srcu u nedjelju, objavila je to agencija "Wasserman" koja ga zastupa. Koeman je primljen u bolnicu u Amsterdamu nakon što je osjeti obol u prsima.

Koeman je podvrgnut uspješnoj kateterizaciji srca, zahvatu koji se koristi u dijagnostičke svrhe kad se želi saznati više informacija o strukturi i funkciji srca. On se izvodi za detektiranje suženih krvnih žila i lociranje ostalih problema na srcu, ali može i poslužiti za postavljanje stenta.

Zahvat je prošao u redu te bi se Koeman trebao vratiti kući u ponedjeljak. Nizozemski je izbornik osjetio bol u prsima nakon vožnje biciklom, a glasnogovornik Nizozemskog nogometnog saveza je kazao kako su svi šokirani i da izborniku žele brz oporavak.

Koeman je nizozemsku reprezentaciju preuzeo 2018. u jednom od najgorih trenutaka u povijesti te vrste jer se ekipa nije plasirala na dva velika natjecanja u nizu, EURO 2016. i Svjetsko prvenstvo 2018. Koeman je to promijenio pa su se Nizozemci plasirali na EURO 2020. koji je odgođen na 2021. godinu.

Kao igrač je Koeman najupamćeniji ostao kao igrač Barcelone za koji je nastupao šest godina te je postigao čak 67 pogodaka, od čega je najpoznatiji onaj Sampdoriji 1992. u finalu Kupa prvaka za prvi Barcelonin elitni europski naslov.

FOTO: Miranda Čikotić/PIXSELL

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!