Nogomet

Predsjednik Aberdeena: 'Završavanje škotske Premier lige nije vjerojatno'

Matej Kačan • ponedjeljak, 04.05.2020.
Predsjednik Aberdeena: 'Završavanje škotske Premier lige nije vjerojatno'
Foto: Pixsell

Predsjednik škotskog prvoligaša Aberdeena Dave Cormack pomirio se s tim da škotska Premier liga izgleda kao natjecanje koje je gotovo i neće nastaviti s igranjem...

Iako u Škotskoj predstavnici klubova u elitnom razredu nogometne lige zajednički rade s Vladom na planu da se nogomet podigne na noge i nastavi, predsjednik Aberdeena Dave Cormack nije tako optimističan i smatra da se Premier liga u Škotskoj neće nastaviti.

"Ključni prioritet nije nužno završavanje sezone 2019/20 što svakim danom izgleda sve više neizgledno, već je prioritet kako se vratiti nogometu što je sigurnije i brže moguće. I ako će se to dogoditi bez navijača, kako to izgleda s točke gledišta sigurnosti, cijene toga i komercijalnog aspekta toga da će se više utakmica gledati preko televizije."

"To je ono na što su različite grupe fokusirane. Imali smo poziv s 13 klubova, 12 iz trenutne Premier lige plus Dundee United i poruka iz svakog kluba je bila apsolutno jasna. Moramo se fokusirati na ono što se treba učiniti kako bi se stvorio plan, a onda treba raditi zajednički sa škotskom Vladom kako bi se plan aktivirao", govori Cormack.

U škotskom je Premiershipu Celtic uvjerljivo prvi s 80 bodova, a drugi su Rangersi s 13 bodova manje uz utakmicu manjka. Na dnu su Heartsi s 23 boda, dok je Aberdeen u borbi za treće mjesto na kojem leži Motherwell s bodom više od Cormackove ekipe.

"Očito je da se stvari u Engleskoj, Njemačkoj i drugdje pomiču, ali je nama zanimljivije ako se trenira i igra u Newcastleu ili Sunderlandu koji su bliže Glasgowu nego Aberdeen, a u Škotskoj se ne trenira. Svi smatramo da je bitno pokrenuti ovu grupu te ćemo na ovu temu imati i sastanak s Vladom."

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!