Nogomet

Kenijski nogometni savez nije prijavio pobjednika kupa za Afrički Kup Konfederacija

Matej Kačan • utorak, 05.05.2020.
Kenijski nogometni savez nije prijavio pobjednika kupa za Afrički Kup Konfederacija
Foto: Kristijan Komarica

Nogometni presedan stiže iz Afrike gdje Kenijski nogometni savez (FKF) nije prijavio klub koji će kao pobjednik kenijskog kupa predstavljati državu u Afričkom Kupu Konfederacija, drugom po snazi klupskom kontinentalnom natjecanju...

Koronavirus stvara probleme s logistikom nogometa i u Africi, a presedan stiže iz Kenije koja nije u propisanom roku prijavila klub koji će kenijski nogomet predstavljati u drugorazrednom kontinentalnom klupskom natjecanju, Afričkom Kupu Konfederacija.

Konfederacija afričkog nogometa (Caf) je do 5. svibnja od nacionalnih saveza tražila imena pobjednika liga i kupova koji će igrati u Ligi prvaka, odnosno Kupu Konfederacija, ali kenijska nogometna sezona nije završena. Tako je kao prvak lige po trenutnoj ljestvici proglašena Gor Mahia te će ona igrati Ligu prvaka, ali prvak kupa nije imenovan.

"Nismo mogli dati ime kluba za to natjecanje jer nemamo pravila koja uređuju domaći kup u ovakvi slučajevima. Bilo je lako proglasiti Gor Mahiu kao predstavnika u Ligi prvaka jer smo koristili pravila iz statuta FKF-a, ali nemamo takva pravila za kup i zato će Kenija vjerojatno ostati bez predstavnika za sljedeću sezonu", kazao je predsjednik FKF-a Barry Otieno.

On je i pojasnio zašto kao predstavnici nisu odabrani branitelji kupa Bandari ili trenutačno druga momčad lige Kakamega Homeboyz.

"Ne smijemo učiniti nešto takvo, sve u nogometu mora slijediti pravila, a ne postoje pravila koja bi nam dopustila da prijavimo Bandari ili Homeboyze. Pisali smo Cafu i objasnili situaciju u istom pismu u kojem smo prijavili Gor Mahiju i kazali smo im da, ako ne možemo odigrati preostale utakmice od četvrtfinala nadalje, da će Kenija ostati bez predstavnika."

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!